"Родич був єдиним контактом": Скандал з "пропажею" хворого коронавірусом під Одесою отримав несподіваний розвиток

За словами 24-річного Максима Г., він носив маску і самоізолювався.

Житель Одеської області, у кого першим в регіоні діагностували коронавірус, заявив, що нічого не порушував, повідомляють Патріоти України.

За словами 24-річного Максима Г., він носив маску і самоізолювався. Крім того, він підкреслив, що експрес-тест показав, що у нього немає коронавірусу. Це тільки потім (24 березня) столична лабораторія підтвердила факт інфікування.

"Я прилетів до Києва 13 березня рейсом "Австрійських авіаліній" № 661. Весь політ і потім я перебував в масці. В аеропорту мене забрав мій родич, на машині якого я поїхав в Одесу. По дорозі я відчував себе погано і, прибувши в місто, відразу поїхав зробити знімок легенів (в Єврейську лікарню - ред.). Знімок показав легку форму пневмонії (за даними журналістів, двосторонню, - ред.), і я відразу попрямував в інфекційну лікарню", - розповів Максим.

Він зазначив, що у нього взяли змиви на коронавірус, двічі виміряли температуру, яка була 36,7, послухали легені фонендоскопом і сказали, що хрипів немає. Чоловікові призначили лікування і запропонували вибрати між самоізоляцією і госпіталізацією. Він вибрав самоізоляцію і дотримувався її, за його словами, на всі 100%.

"Мій родич забрав мене до свого гостьового будинку (саме його адресу я повідомив в лікарні, саме там я знаходився весь цей час, чому її назвали фіктивною, не знаю). Крім того, я залишив свій контактний номер, за яким мене можна було знайти в будь-який час доби", - зазначив інфікований.

Він продовжив розповідь: 14 березня чоловік знову поїхав в інфекційну лікарню з проханням провести експрес-тест. Там сказали, що тестів немає і що повідомлять, коли вони з'являться. 18 березня з Максимом зв'язалися з інфекційної лікарні і повідомили, що з'явилися експрес-тести.

"Ми відразу ж виїхали. Я здав тест. Мій родич наполіг на тому, щоб його теж протестували, так як він був моїм єдиним контактом. Обидва тести показали відсутність вірусу, про що видали офіційні довідки, які я додаю. Тільки після отримання висновку про відсутність вірусу я відправився до себе додому", - розповів Максим.

За його словами, тільки 25 березня раптом стало відомо, що його тест, який відправили до Києва, показав позитивний результат. "Протягом 12 днів у мене жодного разу не піднімалася температура, тим не менше я продовжував дотримуватися режиму самоізоляції. З огляду на це і розуміючи серйозність ситуації, я здам ще один тест і продовжу самоізоляцію до отримання його результатів", - розповів одесит.

У той же час губернатор Максим Куций заявив, що громадянин, отримавши негативні результати на грип та інші ГРВІ (не COVID-19), покинув інфекціонку, підписавши документ про самоізоляцію. "У заяві він наполягав на категоричному бажанні покинути лікарню і писав, що усвідомлює всі ризики порушення правил самоізоляції протягом 14 днів. Всю відповідальність за наслідки пацієнт взяв на себе і пішов самовільно", - зазначив чиновник.

За даними поліції, перед тим, як звернутися до медиків, Максим Г. побував у великому столичному торговому центрі, на автозаправці, в одеському магазині електроніки. До того, як було виявлено запалення, приймав жаропонижаючі.

Джерело: Думская

Опитування показало, як змінилося ставлення чехів до біженців із України

вівторок, 16 квітень 2024, 18:58

Більше половини громадян Чехії вважають, що прийняли більше біженців з України, ніж їхня країна здатна була прийняти. При цьому, порівняно з минулим роком, більше чехів стали вважати, що українці краще інтегруються в чеське суспільство, передають Патрі...

Будуть масові перевірки: У Міноборони попередили, чого чекати ухилянтам

вівторок, 16 квітень 2024, 18:30

Запізніле прийняття закону про мобілізацію привело до того, що ухилянти почуваються «наче риба у воді», і намагаються за будь-якої можливості уникнути призову, передають Патріоти України. Але ситуація повинна змінитися дуже скоро, заявив заступник міні...