Родичі жителів Суджі написали листа до Зеленського і Путіна: Що вони просять

Родичі мешканців міста Суджа та Суджанського району Курської області Росії написали листа до диктатора Володимира Путіна, президента України Володимира Зеленського, а також до омбудсменів обох країн, Тетяни Москалькової та Дмитра Лубінця. Відповідний лист у пʼятницю, 13 вересня, опублікувало видання "Новая газета", передають Патріоти України.

Росіяни звернулися з проханням організувати гуманітарний коридор для евакуації цивільних людей із Суджанського району та ініціювати переговори про евакуацію людей. Як пише газета, в Суджанському районі, де триває військова операція ЗСУ, за неофіційними даними, все ще перебувають тисячі людей. У листі родичі зазначають, що Женевська конвенція про захист цивільного населення зобов’язує держави забезпечувати захист мирних жителів від військових дій і забороняє використовувати їх як «живий щит».

«Населення в обложеному місті не повинне зазнавати обстрілів та безпосереднього нападу. Однак ми розуміємо, що за умов міських боїв із застосуванням артилерії та авіабомб це неможливо», — йдеться у листі. Станом на 12 вересня звернення підписали 90 сімей, які мають близьких у Суджі та Суджанському районі.

Виник несподіваний нюанс: У Мін’юсті відповіли, чи справді Україна конфісковує квартиру Повалій

п’ятниця, 13 вересень 2024, 21:18

Міністерство юстиції не планує конфісковувати столичну трикімнатну квартиру площею 88,6 кв. м (розташована на вулиці Івана Франка у Шевченківському районі), оскільки зараз вона належить сину підсанкційної співачки Таїсії Повалій Денису. Про це повідомл...

Поліції сказав, що "собака загриз": У Луцьку чоловік вбив дружину на очах їхньої спільної доньки

п’ятниця, 13 вересень 2024, 20:29

Трагедія трапилась 12 вересня у Луцьку. Про це повідомили у поліції Волинської області, передають Патріоти України. Слідчо-оперативна група поліції, прибувши на місце, виявила тіло жінки, 1982 року народження, без ознак життя. Працівники кримінальної п...