Родичів можуть шукати тижнями: У Канаді через дорожнечу поховання різко зросла кількість "непотрібних трупів"

У Канаді сталося "різке зростання" кількості покійних, яких ніхто не забирає з моргів. Про це йдеться в матеріалі Reuters, який опублікували 18 травня, передають Патріоти України.

Тільки в самій густонаселеній канадській провінції Онтаріо, за даними її головного коронера Дірка Гайєра, кількість "незатребуваних трупів" зросла з 242 у 2013 році до 1183 у 2023 році. У провінції Квебек зростання за той же період становило з 66 до 183.

Незатребуваним Онтаріо вважають тіло, за яким не приїхали протягом доби, але родичів померлого можуть шукати "тижнями". Гайєр розповів, що в більшості випадків найближчих родичів було ідентифіковано, але вони не вимагали тіла. Найбільш поширеною причиною цього є висока вартість похоронних заходів. Якщо тіло не забирають, муніципалітет забезпечує "простий похорон".

Посилаючись на оцінки галузевих торгових груп, Reuters пише, що вартість похорону в Канаді становить зараз приблизно 8800 канадських доларів (близько 253 тис. грн). Має значення й місце поховання. Агентство наголошує, що одиночна могила дорослої людини може коштувати в Канаді і 2800 канадських доларів, і 34 тис. канадських доларів (у центрі Торонто).

Були знайомі з дитинства: Подружжя із Нідерландів зробило подвійну евтаназію - і померло в один день

понеділок, 1 липень 2024, 8:05

Подружжя із Нідерландів, яке прожило разом майже 50 років, добровільно завершило своє життя через подвійний акт евтаназії, передають Патріоти України. У Нідерландах такий спосіб смерті є легальним. Це можливо, якщо людина добровільно про неї просить, а...

Вдалося розгадати загадку нашої галактики, котра не давала спокою астрономам півстоліття

понеділок, 1 липень 2024, 6:50

Міжнародна група дослідників, за допомогою космічного корабля NASA Imaging X-ray Polarimetry Explorer (IXPE) змогла вирішити давню космічну головоломку, передають Патріоти України з посиланням на Space.com. Учені з'ясували, чому загадковий об'єкт Лебід...