Родичів шукати не стали: У Казані пенсіонера, який перехворів коронавірусом, медики залишили сусідам

Сусідка, у якої медики залишили пенсіонера, повідомила, що написала скаргу на ім'я президента РФ, оскільки місцеві органи влади так і не відреагували на ситуацію.

Місцева жителька у Татарстані розповіла журналістам, що кілька днів тому з Республіканської клінічної лікарні пізно ввечері привезли її сусіда. У 86-річного чоловіка не виявилося ключів, а його родичів не було вдома, тому співробітники швидкої допомоги, які привезли пацієнта після виписки з лікарні, запропонували залишити його у сусідів, повідомляють Патріоти України із посиланням на росЗМІ.

«Людина в медичній формі сказала, що вона змушена його залишити в під'їзді, місць немає в лікарні, і попросила пустити його до нас. Природно, я запитала, чи не з ковідом він лежав, вона мене запевняла, що ні. Ми по своїй доброті погодилися, сказали, що у нас маленька дитина. Жінка швидко вибігає за довідкою, суне мені її і швидко їде. Я відкриваю, а там коронавірус! Він ще і кашляв весь цей час, і без маски! Природно, ми відразу ж його вивели з квартири. У мене просто не вкладається в голові, як вони могли так вчинити? Кинути літню людину, завести до сусідів з маленькою дитиною? І що це за тести? То негативно, то позитивно. Вони навіть не зв'язалися з родичами перед тим, як везти його вночі додому».
У Міністерстві охорони здоров'я Татарстану між тим заявили, що проведуть службову перевірку, проте пацієнт не міг представляти небезпеки для маленької дитини: незважаючи на вказівку «виключити контакти з дітьми» в рекомендаціях, небезпеку для літніх людей, що перехворіли коронавірусом, можуть представляти якраз самі діти, які можуть виявитися безсимптомними носіями вірусу.

Чоловіка в результаті забрав племінник, з яким він проживав. Сусідка, у якої медики залишили пенсіонера, повідомила, що написала скаргу на ім'я президента РФ, оскільки місцеві органи влади так і не відреагували на ситуацію. Жінка повідомила, що поки її сім'я не робила тести на COVID після контакту з хворим.

Кілька дивом вцілілих по селах тварин дають надію: В Україні взялися відновлювати породу коней, котрою їздили давньоруські князі та запорозькі козаки

субота, 20 квітень 2024, 9:40

В Україні взялися відновлювати втрачену древню популяцію аборигенних поліських коней. Їх вважали вимерлими, але в селах у людей вдалося ще знайти кількох. Як відновлюють кінну породу, притаманну винятково для Полісся – у сюжеті кореспондентки ТСН Вален...

Не зелені чоловічки: Науковці назвали справжній колір іншопланетян та їхньої планети

субота, 20 квітень 2024, 9:32

Науковці заявили, що іншопланетне життя може бути фіолетовим, а не зеленим. Про це пише NDTV з посиланням на дослідження, опубліковане в журналі Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. . Згідно з дослідженням, іншопланетяни можуть мешкати...