Родина до останнього сподівалася, що він живий: У братській могилі на Харківщині знайшли тіло кіборга

З квітня Юрій Шабура не виходив на зв'язок, але його дружина Наталя сподівалася, що він живий. Після деокупації більшої частини харківської області неподалік Борової була знайдена братська могила, у яку росіяни скинули 22 тіла українських військовослужбовців, зокрема і Юрія Шкабури. Кіборг загинув разом із побратимами 90-го батальйону 81-ї аеромобільної бригади ЗСУ у квітні 2022 року на Харківщині, передають Патріоти України.

"Я весь цей час жила лише надією, що знайду, поверну живим додому, передивлялась всі канали з полоненими і вірила, що він живий...А він весь цей час лежав в братській могилі...І якби не його побратим Сергій, не знаю,чи побачила б я свого чоловіка взагалі", - повідомила Наталя Шкабура.

Відомо, що у Юрія викрали жетон, зняли взуття, він був поранений у спину, рука зламана. найближчим часом тіло кіборга привезуть додому.

Юрій Шкабура пішов захищати Україну добровольцем у 2014 році, був у Донецькому аеропорті, звідти потрапив у полон, пізніше був обміняний. Але і в 2017 році згадував, що війна його не відпустила.

"Я ще досі не повернувся. Я ще досі не сплю по ночам", – розповідав демобілізований Юрій Шкабура з позивним "Сталкер".

У 2022 році він знову став добровольцем. У героя залишилися дружина, діти, онуки.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...