"Росія - окупант!": Московським акторам влаштували "теплий" прийом у Грузії

Протестувальники показали адміністрації театру і московській театральній трупі "червоні картки".

Грузини проти гастролів росіян в Кутаїсі. Фото: 1tv.ge.

У місті Кутаїсі (Грузія) місцеві жителі вийшли на акцію протесту проти гастролей московського театру "Біля Нікітських воріт", передають Патріоти України.

Як повідомляє грузинський "Перший канал", актори "Театру імені Месхишвілі" в Кутаїсі, де виступатимуть артисти з Москви, роздавали глядачам листівки з написом "Росія - окупант" і розклеювали відповідні стікери.

Біля будівлі зібрався натовп протестувальників, які вигукували антиросійські гасла. Протестувальники показали адміністрації театру і московській театральній трупі "червоні картки". "Для нас візит московського театру неприйнятний, коли в ці хвилини в селі Атоці Росія викрадає грузинську землю", - заявив "Першому каналу" Грузії один з організаторів акції Ніка Деїсадзе.

"Російська окупація, яка триває сьогодні, є неприйнятною. На цьому тлі ми вважаємо неправильним візит московського театру. Тому ми нагадали глядачам, що Росія окупувала 20% нашої території", - додала актриса Інга Какіашвілі.

Зазначимо, що 19 жовтня МЗС Грузії висловив протест Росії у зв'язку з тим, що в районі села Атоці на кордоні з Південною Осетією відновилося будівництво загороджувальних споруд. Тбілісі назвав це навмисною провокацією Кремля.

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...