"Росія розбомбила. Я все ще в шоці": Відома канадська письменниця показала згорілу обкладинку своєї книги з типографії в Харкові (фото)

Наклад роману Залізна вдова канадської письменниці китайського походження Сіжань Джей Чжао був знищений російським ракетним ударом по типографії Фактор-друк у Харкові. Письменниця з болем відреагувала на подію, передають Патріоти України.

Канадська письменниця китайського походження Сіжань Джей Чжао поділилася у себе в Instagram фото згорілої палітурки українського перекладу її дебютного роману Залізна вдова, який якраз друкувався в Харкові на типографії Фактор-друк. «Росія розбомбила моє українське видавництво Vivat. Друкарня є цивільним підприємством, і для Росії немає вагомих причин, щоб цілити в нього ракетами. Я все ще в шоці, і намагаюся зв’язатися зі своїм видавцем», — написала вона.

У своєму дописі вона розповіла своїм фоловерам, що внаслідок ракетного удару на типографії загинуло сім працівників, "яких вбила Росія». Вона також закликала підписників долучитися пожертвами на медичну допомогу для України. «Вся моя скорбота за пораненими та загиблими під час нападу», — додала вона.

Залізна вдова — підлітковий науково-фантастичний роман, що вийшов у 2021 році і став бестселлером за версією The New York Times. У тому ж році він отримав премію за Найкращу книгу для юних читачів Британської науково-фантастичної асоціації.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...