Біда для Х**ла. Росія тріщить по швах: У Калмикії тисячі людей вийшли на вулиці з прапорами України (фото, відео)

У місті Еліста - столиці республіки Калмикія - тисячі людей вийшли на вулиці з прапорами України. Вони протестують проти того, що російська влада призначила на посаду голови адміністрації міста Дмитра Трапезникова, відомого тим, що він був ватажком "ДНР" і вбивав українців на Донбасі, передають Патріоти України.

За інформацією ЗМІ, на протест 17 листопада вийшло більше двох тисяч осіб. При цьому, за словами організатора акції Бадми Бюрчиєва, російська поліція до останнього не дозволяла розгортати транспаранти. І це незважаючи на те, що мітинг був узгоджений з місцевою владою.

Протестувальники називають Трапезникова людиною "з брудною репутацією" і вимагають повернути прямі вибори глави міста. А ось ставленик Володимира Путіна Бату Хасиков, який і призначив на цю посаду екс-ватажка "ДНР", вважає бойовика відмінним "антикризовим менеджером" з "колосальним досвідом відновлення Донбасу".

Додамо, що в мережі з'явилося звернення одного з мешканців Калмикії, який прийшов на мітинг з прапором України.

"Хочу нагадати своїм землякам, що наші кольори прапорів незалежної України і Калмикії збігаються, як збігаються наші прагнення зберегти свою культуру і свою мову. Еліста - не звалище. Тут терористам не місце", - каже чоловік, якого в мережі вже називають "елістинським калмико-бандерівцем".

Відео зі зверненням протестувальника "підірвало" мережу. У коментарях користувачі з різних країн пишуть, що калмикам "досить терпіти московський бєспрєдєл". Також деякі юзери відзначають, що протестні настрої "переважають у багатьох регіонах РФ" і "Росія тріщить по швах".

  • Молодець Еренцен Доляєв, що вийшов з українським прапором!
  • Захоплений. Браво. Хай живе вільна Калмикія.
  • Терористів "Новоросії" у в'язниці!
  • Обіймаю брат. Вільний дух не зламати.
  • Хай живе незалежна держава Калмикія!
  • Правда на вашій стороні, брати калмики!
  • Спасибі вам! Пишу з України. Боріться за свою Калмикію, як ми боремося за Україну! Мова і культура - це дуже важливо. Не буде мови - не буде нації. Буде один "рускій мір". Цього не можна допустити. Слава Україні! Слава Калмикії!

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...