Росія у вогні: Країну охопили потужні лісові пожежі, вводиться надзвичайний стан

За добу вогняна стихія поширилась у півтора рази, охопивши тисячі нових гектарів сухих насаджень

Лесные пожары

У Росії 16 червня різко ускладнилася обстановка з лісовими пожежами. За добу їх площа зросла в півтора рази і зараз досягає 9 тисяч гектарів. Про це повідомляють російські ЗМІ.
Так, ліси палахкотять в 14 регіонах, в тому числі в Якутії. Там в одному з районів ввели режим надзвичайної ситуації. Вогонь бушує навіть в межах столиці цієї республіки. З 9 пожеж загальною площею в 200 гектарів локалізувати вдалося тільки 4. Стихії протистоять сотні людей, в тому числі парашутисти. Серед причин загорянь називають людський фактор і сухі грози.
Вирують пожежі і в Бурятії. Так, площа природної пожежі поблизу Улан-Уде виросла в сім разів за ніч - з 64 до 500 гектарів. За словами фахівців, лісова пожежа сталася з вини місцевого населення, його гасіння ускладнюється поривчастим вітром.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...