Росія використовує Білорусь для викрадення українських дітей: Лубінець пояснив схему

Російські загарбники використовують Білорусь для прихованої депортації українських дітей на свою територію. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець, передають Патріоти України.

Він заявив, що росіяни завжди складають списки дітей, яких вони вивозять до Росії. "Ми фіксуємо нову системну проблему, коли росіяни депортують українських дітей саме через територію Білорусі. За моєю інформацією, вони постійно становлять нові списки дітей, які зараз перебувають на тимчасово окупованій території України, зокрема в Донецькій та Луганській областях, які будуть вивезені через територію Білорусі у РФ", - заявив він.

Лубінець заявив, що таким чином загарбники хочуть приховати, що депортовані діти перебувають у РФ. "Тобто встановлення факту депортації та верифікація дитини — це копітка робота. Нам потрібно встановити, хто взяв дітей, звідки, як він їх привіз на територію РФ. А коли це відбувається через територію Білорусі, то як знайти таку інформацію на її території? Максимально складно", - пояснив Лубінець.

Він заявив що росіяни могли вивезти на територію Білорусі понад тисячу дітей, але їх там утримують тимчасово, оскільки це вважається проміжним пунктом.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...