Росія знов намагатиметься знеструмити та заморозити Україну: Експерт назвав регіони, де ситуація буде найскладніша

Удар по Харкову в опалювальний сезон 2022/23 років

Минулої зими Росія наносила ракетні удари по критичній інфраструктурі України, щоб залишити українців без світла і тепла. Ця зима теж може бути складною. Експерт Національного інституту стратегічних досліджень Геннадій Рябцев розповів в яких регіонах України цієї зими буде найскладніше.

Він підкреслив, що у містах, які розташовані вздовж лінії фронту будуть найбільші з проблеми з забезпеченням мешканців енергоресурсами, оскільки росіяни обстрілами пошкодили багато електро- і газорозподільчих мереж.

«Якщо ми говоримо про забезпечення генерацією, яка працює на газі та вугіллі, то найбільші проблеми будуть в Запорізькій, Херсонській, в меншій долі Миколаївській, частково Дніпропетровській, Харківській, Донецькій областях та у тій частинці Луганщині, яка лишилась під контролем України», - сказав він.

Також цього року експерт прогнозує серйозні проблеми взимку на Одещині.

Він підкреслив, що навіть до повномасштабної війни регіон був проблемний для енергетиків: вихід з ладу обладнання, аварії та відключення тут траплялись частіше, ніж будь яких інших містах. Експерт нагадав, що регіон дуже обмежений альтернативними лініями електропостачання і залежить від мережі, яка йде через окуповане росіянами молдавське Придністровья.

«На Одещині багато що залежить від стабільного функціонування повітряної лінії електропередач, яка йде через Придністров’я. Якщо з нею щось відбуватиметься, то Одещині буде непереливки», – підкреслив Геннадій Рябцев.

За словами експерта, що не варто забувати і про погодні умови, коли через шквальний вітер чи дощ, без електропостачання залишається частина якоїсь області. Наприклад, населенні пункти Київщині досить часто через це сидять без світла.

Енергосистема країни хоч і з труднощами, але витримала ракетні удари. Газу й вугілля теж вистачило. Це результат колосальної роботи енергетиків усіх рівнів, ремонтників, зенітників. Та й стійкості населення, яке не створювало паніки.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...