Росіян почали привчати до нового раціону - заявили, що слимаки і жуки-носороги корисніші за свинину

Мешканців країни-агресора Росії почали привчати до нового раціону. Вчені радять вживати равлики та жуки-носороги, аргументуючи це тим, що вони корисніші за свинину, передають Патріоти України.

Таку заяву зробили дослідники Біологічного інституту Томського державного університету. Згідно з їхніми дослідженнями, нутрієнтний склад рудих і сірих слимаків за багатьма показниками перевершує м'ясо сільськогосподарських тварин, повідомляєпресслужба вишу.

"Ми виростили сірих і рудих слимаків від стадії яйця до дорослих особин, здатних виробляти потомство, і проаналізували їх нутрієнтний склад. Результати виявилися багато в чому несподіваними. Так, з'ясувалося, що в біомасі слимаків міститься хітин, якого немає в м'ясі сільськогосподарських тварин. Поряд з цим у біомасі слимаків є вуглеводи, жиророзчинні вітаміни А та Е, відсутні в м'ясних продуктах, які зазвичай вживаються населенням", – заявила виконавиця проекту, завідувачка кафедри зоології безхребетних БІ ТГУ Анастасія Сімакова.

Вона стверджує, що в жуках міститься найвищий вміст білка – 25,9 г/100 г. А в яловичині, як показало дане дослідження, лише 18,6 г/100 г. Крім того, фахівці заявили, що мікроелементів, вітамінів і калорійності у цього виду безхребетних приблизно стільки ж, як у слимаків.

Хоча вчені не приховують, що кількість білка в біомасі слимаків дорівнює рівню в м'ясі домашніх тварин, але, кількість жирів, за словами російських експертів, незмірно менша. Таким чином і калорійність безхребетних в рази нижча.

Ще в Росії заявили про багатство мікроелементного складу об'єктів, що вивчаються. У ході аналізу виявлено високий вміст заліза, магнію, фосфору та цинку, які є одними з найважливіших мікроелементів для підтримки нормальної життєдіяльності організму.

"Якщо вести мову про промислове вирощування, то безхребетні – економічно дуже вигідна історія. По-перше, їм не потрібно тепло, ці види можуть спокійно існувати при температурі +10°С. Їм не страшна висока вологість, відповідно для вирощування таких тварин можна використовувати підвали. Харчування – це будь-яка тирса з невеликою кількістю недорогих ферментів, фруктові, овочеві відходи. Немає необхідності вкладатися в пасовища і дороговартісні корми", – заявили вчені.

Але це ще не все. Російські дослідники кажуть, що під час виробництва м'яса безхребетних не потрібно використовувати антибіотики. Ба більше, за їхніми словами, у субстраті, яким їх годують, нема токсичних елементів.

Виходить, якщо вірити біологам з РФ, таке м'ясо є чистим тваринним білоком, що містить незамінні амінокислоти, які в організмі людини не синтезуються. А використовувати безхребетних у їжу можна у різних видах, навіть як порошкову добавку.

Знайшли себе: Де працює найбільше українських біженців - рейтинг країн

вівторок, 11 листопад 2025, 0:30

Серед країн, що прийняли українських біженців, зафіксовано величезний розрив у рівнях працевлаштування, який варіюється від 78% до 17%. Найкращий результат демонструє Польща, тоді як Іспанія та Норвегія пасуть задніх. Про це повідомляє Notes from Polan...

Варто знати! За що можуть забрати чи зменшити пенсії українців - повний перелік причин

вівторок, 11 листопад 2025, 0:25

В Україні частина пенсіонерів до кінця року має пройти ідентифікацію. Вона може зачепити сотні тисяч українців. Ті, хто від перевірки відмовиться, може залишитись без пенсії. При тому це далеко не повний перелік причин для скасування пенсій, передають ...