Росіян позбавляють підніжного корму: У РФ влада лімітує видобуток їжаків та мишей (документ)

Влада Свердловської області опублікувала постанову, згідно з якою встановлено нову квоту видобутку ссавців для росіян. Зміни також торкнулися кількості дозволених для вилову бурозубок і полівок-економок.

Влада Свердловської області Росії встановила нові обмеження на добування тварин у регіоні. Ці обмеження були затверджені в постанові про регулювання використання тваринного світу на Середньому Уралі, яку було підписано 31 серпня.

Згідно з цим документом, встановлюються квоти на видобуток тварин на одну людину на рік.

Тепер жителі Свердловської області можуть добувати щорічно не більше одного південного їжака, а також до 20 полівок-економок і мишей-малюток. Крім того, дозволяється добувати до п'яти звичайних бурозубок і до 25 малих бурозубок щорічно.

Загальна квота для видобутку становить 26 видів ссавців, 138 видів птахів, а також 9 видів плазунів і земноводних.

При цьому добування безхребетних не обмежується цією постановою.

Зазначається, що постанова набуде чинності в березні 2024 року й триватиме до березня 2030 року.

Постанова уряду Свердловської області

У документі також зазначено, що за порушення заборони передбачено адміністративну відповідальність у вигляді штрафів до 1000 рублів для фізосіб і до 100 тисяч рублів для юросіб.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...