Росіянам на Олімпіаді заборонять навіть говорити, звідки вони: Бідний розповів, чи може Україна бойкотувати ОІ-2024 і що вирішують у РФ

Виконуючий обов’язки міністра молоді та спорту Матвій Бідний розповів, що Україна не розглядає варіант бойкота Олімпіади-2024 у Парижі, навіть попри скандальне рішення Міжнародного олімпійського комітету про допуск до літніх Ігор "нейтральних" спортсменів з Росії та Білорусі, передають Патріоти України.

Також функціонер відмітив, що у РФ немає наразі єдиної думки з приводу участі у французских змаганнях. Однак, якщо команда агресора і вирішить їхати на Олімпіаду, то буде мати там не найкращий вигляд.

На даний момент наші атлети здобули вже 57 ліцензій на ОІ-2024, і Україна зацікавлена в тому, щоб вони виступали в Парижі і несли світу свій меседж.

"Ми робимо все для того, щоб наші спортсмени мали змогу поїхати на Олімпійські ігри і перемогти. Дуже важливо показати позицію України, нагадати про те, що відбувається у нас. Тому що ми розуміємо силу спорту сьогодні. Ми розуміємо, що найголовнішою метою зараз є консолідація міжнародної спільноти навколо нашої боротьби. І спортсмени тут є одними із найпотужніших амбасадорів", – вважає Бідний.

"Завдяки тому, що сьогодні ми міцно тримаємо позицію, ми виходимо з потужними меседжами на міжнародні медіа і працюємо на дипломатичному фронті, ми бачимо результати – дехто на нас вже ображається за наші висловлювання, дехто навіть вважає, що ми дуже зухвало себе поводимо", – додав в.о. міністра.

Але у той же час, за словами Бідного, до нас надходять важливі сигнали. Наприклад, Deutsche Welle бере інтерв'ю у олімпійської призерки з боротьби Ірини Коляденко, яка на початку вторгнення два тижні мешкала у підвалі, і стояло не питання тренування, а банально виживання. Чи коли французьке видання приїхало до Конча-Заспи і поспілкувалося з дзюдоісткою Анастасією Чижевською, чий дім під Києвом був зруйнований окупантами, вона ледь встигла втекти, але на фронті втратила батька.

"І коли ми бачимо це інтерв'ю, яке триває годину, і сльози стоять в очах журналістів, це і є наші найпотужніші сигнали, це допомагає світу згадати нарешті, що зараз відбувається в Україні. Кожна ліцензія – це сьогодні вже є подвиг. А у росіян в суспільстві триває дуже велика суперечка, вони ніяк не можуть визначитись, чи треба їм брати участь в Олімпіаді за таких вимог, чи не треба", – розповів Бідний.

Голова міністерства наголошує, що важливо зрозуміти, що команди Росії і Білорусі на Олімпійських іграх в Парижі не буде. А будуть "люди у білій формі зі штампом, яким заборонено навіть висловлюватися, навіть в приватних розмовах, звідки вони приїхали", яким заборонено використовувати будь-яку державну символіку і говорити про свою країну.

"І більше того, це не просто буде якась російська команда під білим прапором, це буде така збірна команда, де будуть і представники інших країн, які з тих чи інших причин не можуть виступати під власним прапором. Тому я переконаний: якщо вони там і будуть, то вони будуть мати не найкращий вигляд", – розповів Бідний.

"Ми побачимо, як це буде виглядати. Я не хочу забігати наперед, але думаю, що ми вже змогли зробити дуже багато для того, щоб наша команда могла впевнено себе почуватись на Олімпійських іграх і доносити наш державний меседж", – додав очільник міністерства молоді і спорту.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...