Там оркам не раді: Росіянам у Грузії радять приховувати національність і для "оберігу" вдягати футболки із українським прапором

У Грузії не вщухає народне обурення через позицію свого уряду щодо війни проти України. 145 пар дитячого взуття перед парламентом у Тбілісі - мовчазна, моторошна згадка про загиблих в Україні дітей за місяць війни. Грузинський доброволець показує церкву в Ірпіні - те, що залишилося від міста і околиць після варварського обстрілу, передають Патріоти України.

Офіційний Тбілісі на відміну від окремих громадян, нікого карати не поспішає. Наприкінці лютого він не доєднався до санкцій усього цивілізованого світу проти Росії, грузинський прем’єр прямо на камери заявив: Грузії це не вигідно.

Попри війну, якою путінський режим відрізав від Грузії Абхазію і Південну Осетію в 2008, перетворивши їх на такі самі невизнані ніким у світі республіки, як і наше ОРДЛО. Після такої заяви 1 березня Україна негайно відкликала свого посла з Грузії. За неприєднання до санкцій і за, «створення перешкод для добровольців, які хочуть нам допомогти». Тепер президентка Грузії приймає міністра закордонних справ Польщі, яка зараз головує в ОБСЄ.

Напад російських окупантів на сайті її адміністрації називають “нинішнім конфліктом в Україні”. Саломе Зурабішвіл відзначає важливі кроки, які Польща робить на підтримку України та наших біженців, тоді як в її рідній країні - під грузинськими та українськими прапорами ховають героїв, що загинули на війні з російськими окупантами.

Попри відсутність прямих рейсів, до Грузії зараз масово прибувають росіяни, які від початку лютневого наступу масово тікають з країни дід мобілізації, від санкцій, від знецінення рубля, від цензури. Їм ті, хто вже в Грузії радять, приховувати, що вони росіяни, брехати, що, наприклад, із Латвії, а також купити собі футболки із українською символікою, як «оберіг».

"Я вчора розмовляв із польським журналістом": Політолог пояснив, в якому випадку Польща може депортувати українців

четвер, 25 квітень 2024, 17:30

Політолог Володимир Фесенко пояснив, чому міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив про те, що його країна готова допомогти Україні повернути військовозобов’язаних. Він вважає, що це – відображення настроїв населення Польщі. Про це Володими...

Українців зможуть бронювати від мобілізації через "Дію": Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 17:22

Кабінет Міністрів розробляє новий порядок бронювання військовозобов'язаних, планується, що це можна буде зробити через "Дію", передають Патріоти України. Як пише «Форбс», про це повідомила перша віце-прем'єрка та міністерка економіки Юлія Свириденко, я...