Росіяни язик зламають. Чудернацьке українське слово "баляндраси". Перевірте, чи правильно розумієте сенс

Українська мова — надзвичайно насичена та мелодійна. Сучасний словник налічує чимало слів, які дозволяють повністю викорінити суржик та калькування, а деякі слова, які притаманні певним регіонам, однак зрозумілі загалу, вдало доповнюють розмовне мовлення, зазначають Патріоти України.

Сьогодні хочемо нагадати одне дуже "смачне" українське слово, яке можна почути здебільшого в сільській місцевості західних регіонів. Однак останнім часом набуває популярності і в масовому вжитку широкого загалу.

Баляндраси — пусті, веселі розповіді, розмови про щось незначне, несерйозне; синонім до слова балачки.

Приклади вживання слова баляндраси з літератури:

  • Хазяйка кишки порве од її баляндрасів.
  • В вагоні через дверці два купе. Сміх, жарти, баляндраси…
  • Навіть дідок-чабан, покинувши баляндраси, журно хитав головою.

Також зі словом баляндраси є стійке словосполучення — баляндраси точити. В залежності від особливостей діалекту та регіону воно може звучати також як баляндраси правити або баляндраси нести. Означає ця фраза — весело розмовляти, розповідати про щось незначне, несерйозне.

Обіцяє завоювати ще один: Усик подарував Зеленському пояс чемпіона світу за версією WBC (відео)

субота, 24 серпень 2024, 21:15

Чемпіон WBA, WBO, WBC та IBO в суперважкій вазі Олександр Усик (22−0, 14 КО) зробив подарунок президенту України Володимиру Зеленському. Український боксер вручив чемпіонський титул WBC, який він завоював у суперважкій вазі, передають Патріоти України....

Жахлива помилка: Одноклубник Миколенка "привів" гол у свої ворота (відео)

субота, 24 серпень 2024, 20:03

У рамках другого туру чемпіонату Англії Тоттенгем розгромив Евертон (4:0). У середині першого тайму стався епізод, антигероєм якого став воротар Евертона Джордан Пікфорд, передають Патріоти України. Футболіст збірної Англії жахливо прийняв м’яч, чим ск...