Росіяни її морили голодом, били, знущалися: Україна повернула додому поліціянту з Маріуполя Мар’яну Чечелюк

Після двох років полону: Україна повернула додому поліціянту з Маріуполя Мар’яну Чечелюк

Серед військовополонених, яких Україні вдалося повернути в рамках 51-го обміну, 24-річна слідча Національної поліції з Маріуполя Мар’яна Чечелюк. Вона перебувала у полоні понад два роки. Про це повідомила керівниця Центрального регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Юлія Приймак.

Після початку повномасштабного вторгнення дівчина разом із молодшою сестрою ховалися від обстрілів російських військових у стінах "Азовсталі". Після евакуації цивільних із заводу сестер розділили у російському фільтраційному таборі. Окупанти, які дізналися про професію Мар’яни, забрали її до Донецького СІЗО. Згодом дівчина перебувала у колонії в Оленівці, пізніше – у в’язниці в Таганрозі та Маріуполі.

"Мою доньку намагалися перетягнути на російський бік як солодкими обіцянками про велику зарплатню, так і залякуваннями. Але вона відмовилась", – розповідала ZMINA розповіла мати Мар’яни Наталія Чечелюк у січні 2024 року.

За словами матері, в полоні Мар’яна пережила багато тортур – її морили голодом, били, знущалися іншими способами. Через умови утримання в полоні в дівчини погіршився стан здоров’я: захворювання дихальних шляхів та ангіна перейшли у хронічну форму бронхіту.

Від матері донька не отримувала листів, хоча та їх постійно надсилала. Дівчина зовсім нічого не знала про свою родину, що з нею та де вона. Загалом у рамках обміну Україну повернулися 70 чоловіків і п’ятеро жінок. Щонайменше третина військовополонених має поранення, тяжкі захворювання або інвалідність.

Почалося виверження найбільшого вулкана Європи. Попіл летить на висоту понад 4 км (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:45

Національний інститут геофізики і вулканології Італії (INGV) повідомив про викид попелу на висоту до 4,5 кілометрів над рівнем моря, передають Патріоти України. Виверження, що почалося кілька днів тому, відбувалося з кратера Ворагіне. Воно супроводжува...

Наші рулять: Українська тенесистка стала авторкою удару дня на Вімблдоні (відео)

п’ятниця, 5 липень 2024, 13:30

Марта Костюк стала однією з головних героїнь стадії 1/32 фіналу Вімблдону. По-перше, українська тенісистка у шаленому матчі вирвала перемогу в австралійки Дар'ї Севілл. . А по-друге, у тій грі українська тенісистка стала авторкою одного з найкращих уд...