Росіяни кинулися шукати роботу в Польщі, але в них щось пішло не так

Росіяни після оголошення часткової мобілізації диктатором Володимиром Путіним почали шукати роботу в Польщі. Проте здебільшого вони отримують відмови від роботодавців, зазначають Патріоти України.

Інтерес росіян до низькокваліфікованої роботи в Польщі зріс на 600% за два дні, наводить дані міжнародне агентство з працевлаштування Gremi Personal. За останні два дні рекрутери отримали 130 запитів на роботу із РФ.

Зазначається, що раніше ця позначка сягала 20-30 запитів на місяць. Фахівці припускають, що росіяни почали масово шукати роботу в Європі через мобілізацію. Навіть після того, як заборона на в'їзд росіян до країн Балтії набула чинності, російські чоловіки намагаються знайти лазівку, щоб уникнути мобілізації.

Фахівці з працевлаштування зазначають, що до повномасштабної війни в Україні польські роботодавці взагалі не відчували попиту на вакансії у Польщі з боку росіян, але економічна криза та санкції поступово призводять до певних змін. Закон про часткову мобілізацію ще більше нарощує інтерес шукати роботу в Європі.

"Чому вони обирають Польщу? Насамперед через можливість швидкого перетину кордону та легалізації перебування. Крім того, більшість польських роботодавців гарантують легальне працевлаштування, офіційну заробітну плату та соціальний пакет. Однак польські рекрутингові компанії здебільшого не наймають громадян з РФ не тільки через відсутність спрощених візових процедур, нові санкційні візові обмеження, а через солідарність з Україною. Ми також не є винятком і не працюємо з росіянами, попри великий дефіцит чоловічої робочої сили", – заявила Ганна Джоболда, директорка департаменту рекрутації Gremi Personal.

Вона наголошує, що це вже друга хвиля міграції росіян після 24 лютого. Першими поїхали здебільшого люди, яких не влаштовувала санкційна політика. На початку війни їхнім вибором стали такі країни, як Грузія, Вірменія, Туреччина та Ізраїль. А тепер влаштуватися у Польщі намагаються чоловіки, які бояться масового призову.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...