Росіяни можуть зеленіти від люті: У Празі перейменували вулицю, названу на честь радянського маршала (фото)

У Празі перейменували вулицю, названу на честь радянського маршала Конєва – з 1 жовтня вона зветься на честь першого мера міського округу Жижків Карела Хартіга. Про це повідомляє denikn. cz, передають Патріоти України.

Перейменування вулиці було схвалено депутатами міськради наприкінці червня. Заміна табличок розпочнеться 2 жовтня. П'ять тисяч громадян, які проживають на вулиці, мають обміняти свої документи протягом півроку. Вулиця Конєва в чеській столиці з'явилася у 1947 році.

У травні 2022 року маршала Радянського Союзу Івана Конєва позбавили статусу почесного громадянина Праги. У квітні 2020 року пам'ятник Конєву, встановлений на площі Інтербригади, було демонтовано.

Маршал брав участь у придушенні угорського антикомуністичного повстання у 1956 році. Саме за діяльність Конєва у повоєнний період у 2020 році влада Праги демонтувала його пам'ятник. Тоді в РФ завели через це кримінальну справу за «плюндрування пам'ятників військові слави Росії».


"Це дно": "Ліга сміху" оскандалилася жартом про потопельників у Тисі, українці обурені

понеділок, 20 травень 2024, 6:38

Українські коміки знову опинилися у центрі скандалу. Цього разу оскандалилися гумористи "Ліги сміху". Вони пожартували про ухилянтів у Тисі. Так, у скандальному виступі команди «Фам Фаталь» комік робить дівчині комплімент, говорячи наступне: «Я тону у ...

Посилення мобілізації в Україні: Ось кому з жінок потрібно сходити у ТЦК після вступу в силу нового закону 18 травня

понеділок, 20 травень 2024, 6:24

18 травня в Україні набрав чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мають 60 днів на те, щоб оновити дані у ТЦК. Оновити свої військово-облікові дані або встати на облік з 18 травня мають жінки, які мають медичну та фарма...