Росіяни промишляють нахабним грабунком: Із Бердянського морського порту зникли 5 кораблів із зерном, - голова Запорізької ОДА

Із Бердянського морського порту зникли 5 кораблів із зерном. За словами місцевих, вони були кудись відігнані російськими буксирами. Про це 20 березня в ефірі телемарафону розповів голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух, передають Патріоти України.

"Що повідомляють жителі Бердянська. Там стояло на завантаженні (ред. - зерном) 5 кораблів. Деякі з них повністю були завантажені – це ми бачимо по митних документах, деякі частково були завантажені. Кілька днів тому ці кораблі зникли з Бердянського порту. Як кажуть люди, вони були кудись відігнані російськими буксирами. Зараз ми подивимося, корабель же віддає якісь коди безпосередньо в інформаційне середовище. І зрозуміємо їх місцезнаходження. Там кілька десятків тисяч тонн зерна було завантажено", - сказав голова ОДА.

Старух також розповів про ситуацію в Енергодарі, де на АЕС ховаються окупанти. За його словами, у місто заходять різні групи терористів, а навколо окупанти наставили блокпостів.

Нагадаємо, 24 лютого Росія напала на Україну, завдавши серію ракетних та авіаударів по наших містах, зокрема і по Києву. Широкомасштабне вторгнення триває вже 25-й день (війна вже 8-й рік). Окупанти продовжують руйнувати українські села, селища і міста крилатими ракетами та авіабомбами, вбиваючи мирне населення та завдаючи нищівних руйнувань інфраструктурі.

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова наголошує, що російські окупанти вбивають щонайменше 5 наших дітей щодня. Станом на 20 березня від рук росіян загинули вже 115 дітей.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...