Російські окупанти забороненими касетними боєприпасами обстріляли село на Дніпропетровщині, є загиблий

Російські вбивці у неділю, 17 квітня, забороненими касетними боєприпасами обстріляли с. Мар’янське Дніпропетровської області. Через це загинула одна людина. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора України, передають Патріоти України.

Окупанти здійснили обстріл села, де немає жодного військового об'єкту системою залпового вогню "Торнадо-С" із забороненими касетними бойовими зарядами. Через обстріли загинув місцевий житель. Пошкоджень зазнали домоволодіння, житлові будинки та автівки мешканців селища.

Прокуратура відкрила провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

"Вказані дії РФ становлять пряму загрозу життю й здоров’ю мирного населення, суперечать нормам міжнародного гуманітарного права, а саме конвенції про заборону касетної зброї", - йдеться у повідомленні.

Українка Вероніка Мірошниченко зізналась, чому потиснула руку російській тенісистці

неділя, 5 травень 2024, 13:51

Тенісистка Вероніка Мірошниченко, яка має російський паспорт, поділилась спогадами з матчів проти представниць країни-агресора. Українка розповіла, що на емоціях потиснула руку росіянці Анастасії Тиханової, однак після цього ігнорувала всіх спортсменок...

"Йому треба вчити нашу історію": Зірка українського боксу розніс Ломаченка

неділя, 5 травень 2024, 13:14

Український боксер Тарас Шелестюк висловився про позицію ексчемпіона в трьох дивізіонах Василя Ломаченка щодо вторгнення Росії в Україну, передають Патріоти України. За словами спортсмена, його співвітчизник повинен вчити історію України. «Я роблю те, ...