Російські окупанти зруйнували будинок племінниці Марії Примаченко

Ворожий снаряд зруйнував житло племінниці відомої художниці. Це село Болотня у Київські області. Всі 38 днів воно перебувало під російською окупацією. Але дивом майже всі будинки вціліли. Окрім одного. Будинок 79-річної Ганни Марчук. Вона племінниця відомої художниці Марії Приймаченко, яка родом теж з цього села. Про це йдеться у сюжеті "Сніданку з 1+1".

"Я пам'ятаю, як в дитинстві вона нас гляділа. Вона ще була й швачкою. Вона мене обшивала навіть. Такі плаття вона мені шила, що заздрила мені вся Болотня", - розповідає пані Ганна.Жінка самотужки у 80-х будувала цей дім."5 років будувалася. Жила там у батьків, а тоді вже тутечки. Я, як будували цей будинок, то годину у сутки відпочивала", - зізналася Марчук.

24 лютого 2022 року зустріла тут же у цій хаті. Попри обстріли, виїжджати з села категорично відмовилась. З 25 лютого село Болотня захопили росіяни. Тривали бої. Ракети літали над будинком племінниці Примаченко. І на другий день повномасштабного вторгнення російський снаряд влучив у дім пані Ганни. Якраз на початку грудня діти зробили їй ремонт.

47-річна донька пані Ганни - Вікторія - виросла у цьому домі і кожні вихідні навідувалася до мами. Пригадує той самий ремонт."Світло прекрасне у кухні. Утеплена підлога. Плитка. Все було зроблено. Чоловікова зарплата, моя зарплата. Син допомагав. Зібрали, щось купили, якийсь матеріал і відклали. Ми розпланували, наприклад, одну кімнату. Зібрали – зробили", - розповідає Вікторія.

Вціліла лише ванна кімната. А з 25 лютого і до сьогодні пані Ганна живе в маленькому сараї. Тут старенький диванчик, із засобів зв'язку – радіо, яке приніс сусід. Саме воно допомагає і досі чути все, що відбувається в країні.

У пані Ганни не працював мобільний телефон, вона не могла зв'язатися з рідними. "Я не знаю, як я це все пережила", - говорить пані Ганна. Зараз коштів, щоб усе відновити немає. Але є волонтери, які погодилися приїхати до пані Ганни та оцінити масштаби біди

"Тут ситуація доволі таки непогана. Всі стіни уціліли. Немає тріщин", - говорить волонтер. Аби відновити будинок бабусі Ганни, потрібні сотні тисяч гривень. Благодійний фонд імені Михайла Василевського збирає кошти для Ганни Марчук. Ви теж можете долучитися до збору грошей.

Аби створити відчуття кризи: Samsung запровадив 6-денний робочий тиждень

вівторок, 23 квітень 2024, 16:48

Samsung Group запровадив шестиденний робочий тиждень для керівників всіх підрозділів компаній. Головною причиною є труднощі в бізнесі. Про це повідомляє Business Insider, передають Патріоти України. Деякі керівники підрозділів почнуть працювати за нови...

Працював на ворога: У Харкові місцевий мешканець намагався навести російські ракети по базі спецпідрозділу ГУР

вівторок, 23 квітень 2024, 14:25

У Харкові Служба безпеки затримала коригувальника російських ракетно-бомбових ударів по місту, який намагався виявити та передати російським військовим місця розташування спецпідрозділу "Кракен" Головного управління розвідки Міністерства оборони Україн...