"Російські солдати ґвалтують жінок і дітей": У Відні жінки в "закривавленому" одязі нагадали про звірства російських окупантів в Україні (фото)

У столиці Австрії Відні відбулася мовчазна акція проти сексуального насильства російських військових над українцями. Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу, передають Патріоти України.

У протесті на площі Штефансплатц у центрі міста взяли участь близько 60 дівчат – представниць різних національностей. Одягнуті у саморобні білі плаття зі слідами "крові" на них дівчата синхронно лягли посеред площі, символізуючи жертв сексуального насильства, здійсненого російськими вояками в Україні. За акцією спостерігали близько тисячі перехожих.

"Акція спрямована проти насильства російської армії над українським народом. Російські солдати ґвалтували жінок, підлітків і навіть дітей! Вони вбили сотні людей після днів жорстоких тортур і катувань. Сьогодні ми стояли за людей, чиї історії розбивають наші серця", - зазначили організатори акції з ГО "Unlimited Democracy”.

Автомобілі, які стоять на обліку у ТЦК, заборонили переміщати до інших областей: Нюанси нового закону про мобілізацію

неділя, 19 травень 2024, 6:42

ТЦК отримають дані від МВС стосовно автомобілів у власності підприємців та громадян для виконання ними військово-транспортного обов’язку. Крім того, для керівників підприємств введуть частковий наряд щодо передачі транспортних засобів. Переміщувати авт...

Варто знати: У Міноборони пояснили, чи потрібно заброньованим проходити ВЛК

неділя, 19 травень 2024, 6:30

Заброньовані військовозобов'язані повинні пройти ВЛК, якщо не проходили її останні п'ять років. При цьому військкомат має видати відповідне направлення. Як пояснили в Міноборони, якщо заброньовані військовозобов'язані не проходили медичний огляд протяг...