Російські волонтери "врятували" жительку Шебекіно, а потім... пограбували її будинок

У Шебекіно, яке після початку бойових дій у Бєлгородській області занурилося у хаос прифронтового міста, триває активне мародерство з боку самих же росіян. При цьому грабежами там займаються не тільки місцеві жителі, російські військовослужбовці та інші силовики, а й навіть так звані "волонтери", передають Патріоти України.

Одну з таких історій розповіла у пабліку Подслушано Шебекино дочка однієї з постраждалих. "Мою маму вивезли волонтери на моє прохання. За що я їм дуже вдячна!.. Ми, звичайно, дали грошей волонтерам на бензин, більше вони не взяли, подякували, і начебто все вдало з мамою. Але… Мама, перш ніж їхати, попросила сусідку наглядати за будинком, ну мало там що може бути, і до того ж вона відмовилася виїжджати…", — ідеться в її пості.

За словами жінки, після цього сусідка написала її мамі про те, що ті самі волонтери, які займалися евакуацією, обікрали її будинок. "Вона ще думала, що може ми щось попросили їх ще забрати з речей, і особливо не надала цьому значення. А сьогодні вранці, коли вона пішла поливати квіти, побачила, що замок на дверях був зламаний, речі всі розкидані, немає ні телевізора, ні мікрохвильовки, це те, що одразу їй впало в око. Ну скажіть, ну що це таке коїться, як можна на чужому горі наживатися?! Як таке можливо? Дзвонили до поліції, сказали, приїжджайте, пишіть заяву. Це пиз*ець! Мало того, що пограбували, так ще й із цією заявою лажа. Навіть не знаю, що робити і як бути. І їхати складно і страшно, і як вчинити не знаю", — нарікає росіянка.

В Україні запустили мапу провайдерів, які надають інтернет під час блекаутів

четвер, 25 квітень 2024, 18:59

Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров показав мапу провайдерів з усієї України, які працюють під час відключення світла. Мапа показує, чи може провайдер у конкретному будинку дати доступ до інтернету від 4 до 72 годин під час відключен...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...