Російський альманах украв вірші української поетеси, назвавши її "жителькою Росії" (фото)

Українська поетеса Ія Ківа повідомила, що російський альманах, який виходить в Естонії, опублікував її вірші, вказавши, що вона жителька Росії та регіонів. Російський провладний альманах Русскоязычная Вселенная, який виходить в Естонії, незаконно опублікував вірші української поетеси Ії Ківи в розділі Росія та регіони. Про це вона повідомила у себе в Facebook, передають Патріоти України.

Ія Ківа народилася і навчалася в Донецьку, а зараз живе у Львові. Вона зазначила, що альманах — це «проєкт нібито естонський, а по суті рускомірний, прийшли й вкрали».

«Про всяк випадок: я не живу і ніколи не жила на території Російської Федерації, тим більше її „регіонів“, хай би що це означало, не навчалася в Росії і не маю там родичів, з якими б підтримувала спілкування (раптом що — це переважно євреї, а не рускіє); щодо дозволу на публікацію у цьому Вєснікє зі мною ніхто не зв"язувався, хоч я є в усіх соцмережах і нагуглити мій е-мейл не проблема», — написала вона, вимагаючи від головного редактора видання прибрати її ім'я з сайту та ніколи його туди не повертати.

Крім Ії Ківи, про крадіжку своїх творів повідомили інші українські автори: Павло Гольдін та Еліна Свенцицька. Ія Ківа повідомила, що консультуються щодо судового позову на адресу видання.


50 років просував "руській мір" в Києві: Режисер-зрадник отримав посаду у Москві

неділя, 19 травень 2024, 2:35

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, став викладачем в Російському інституті театрального мист...

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...