Російський артист, який служив у армії агресора вже під час війни проти України, бере участь у нашому національному конкурсі

Російський піаніст Станіслав Корчагін бере участь в українському міжнародному музичному конкурсі імені Горовиця, який через повномасштабне вторгнення цього року проходить у Женеві. Відомо, що у 2014 – 2015 роках він служив у російській армії. Як пишуть у мережі, Корчагін брав участь у російсько-українській війні у 2014-2015 роках.

Зазначається, що у півфіналі українського музичного конкурсу росіянин Корчагін гратиме твори Рахманінова і Чайковського.

Досі на прохання пояснити ситуацію з потраплянням росіянина на український конкурс Горовиця представники оргкомітету не відповіли.

Музикант та активіст Максим Майборода у соцмережі звернув увагу на те, що піаніст Корчагін служив у російській армії вже під час розв'язаної Росією війни в Україні. Відомо, що у 2014 – 2015 роках він проходив службу в 154-му окремому комендантському преображенському полку.

"Цей полк відроджений особисто Путіним в 2013 році, за рік до початку вторгнення в Україну. Це візитна картка Росії, обличчя режиму. Полк активно допомагає розвитку угруповання "юнармія",– написав Майборода.

Він також додав, що Корчагін є викладачем державної російської академії музики імені Гнесіних.

Українці також знайшли в соцмережах світлини Корчагіна у військовій формі та його інтерв'ю, в яких він розповідав про службу.

Довідка. Міжнародний конкурс молодих піаністів ім. Горовиця був заснований у 1995 році. Названий на честь видатного митця і легендарного піаніста Володимира Горовиця, який народився і навчався у Києві. Цьогоріч через війну проходить у Женеві (Швейцарія), фінал має відбутися 21 квітня.

На сайті конкурсу зазначено, що новий формат, згідно з яким конкурс є відкритим для музикантів усіх національностей, схвалений міністром культури та інформаційної політики України Олександром Ткаченком і мером Києва Віталієм Кличком.


"Щоб показати людям": Ексбоєць 3-ї ОШБр пішки прийшов з Франківська до Луцька, аби зібрати кошти на ЗСУ

четвер, 2 травень 2024, 17:22

Колишній військовий 3-ї штурмової бригади Петро Скрипка 1 травня вирушив з Луцька до Рівного. Чоловік продовжує допомагати ЗСУ, організовуючи піші марафони. Про це пише "Суспільне", передають Патріоти України. Чоловік під час походів збирає гроші на по...

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...