
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко погодився, що "російський борщ" має право на існування, проте він нічим не відрізняється від "російської піци", передають Патріоти України.
"Фактично його можна приготувати, рецепти у відкритому доступі. Але присвоїти наш борщ не можна. Це так само, як зробити "російську піцу". Можна замісити тісто, щось на нього покласти, а вийде дурна гра. У Росії, як і в всьому світі, готують український борщ, а як вони його називають – це тепер не наші проблеми”, – зазначив Клопотенко.
При цьому Клопотенко наголосив, що національна кухня теж певною мірою є релігією. Він також зазначив, що внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини організації є "глибою", яка свідчить, що "ми маємо своє, споконвічне, те, за що боремося".
"Адже одна з причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут – така перемога!", - сказав він.
Телеведучий також зізнався, що розплакався, коли дізнався, що український борщ внесли до Списоку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
В Україні із 1 січня 2026-го мінімальна пенсія зросте з 2361 грн до 2 595 грн, тобто на 234 грн. Максимальна пенсія при цьому зросте з 23 610 до 25 950 грн. Про це повідомляє видання На пенсії. Традиційно від прожиткового мінімуму залежить низка надбав...
З настанням холодів у водіїв часто виникає питання, чи потрібно прогрівати двигун перед початком руху. У деяких країнах Європи така практика заборонена через екологічні міркування, тоді як в Україні - це особиста справа кожного водія. УНН розповідає, к...