
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко погодився, що "російський борщ" має право на існування, проте він нічим не відрізняється від "російської піци", передають Патріоти України.
"Фактично його можна приготувати, рецепти у відкритому доступі. Але присвоїти наш борщ не можна. Це так само, як зробити "російську піцу". Можна замісити тісто, щось на нього покласти, а вийде дурна гра. У Росії, як і в всьому світі, готують український борщ, а як вони його називають – це тепер не наші проблеми”, – зазначив Клопотенко.
При цьому Клопотенко наголосив, що національна кухня теж певною мірою є релігією. Він також зазначив, що внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини організації є "глибою", яка свідчить, що "ми маємо своє, споконвічне, те, за що боремося".
"Адже одна з причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут – така перемога!", - сказав він.
Телеведучий також зізнався, що розплакався, коли дізнався, що український борщ внесли до Списоку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
В Україні з січня 2026-го на 12 місяців збільшиться вимога щодо виходу на пенсію в 60 чи в 63 роки. Так, щоб вчасно отримати пенсію, треба буде мати щонайменше 33 роки стажу. Водночас норма для виходу на пенсію в 63 роки зросте до 23 років стажу. Про ...
Нове археологічне відкриття вразило вчених: на дні озера Біва в Японії знайдено практично цілу керамічну посудину, вік якої перевищує 10 000 років. Ця незвичайна знахідка, яка стала одним із найдавніших відомих керамічних артефактів у світі. Вчені прип...