"Російський борщ" такий самий абсурд як "російська піца": Клопотенко пояснив безпідставність істерик Москви щодо висновків ЮНЕСКО стосовно української культової страви

Телеведучий зізнався, що розплакався, коли дізнався, що український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко погодився, що "російський борщ" має право на існування, проте він нічим не відрізняється від "російської піци", передають Патріоти України.

"Фактично його можна приготувати, рецепти у відкритому доступі. Але присвоїти наш борщ не можна. Це так само, як зробити "російську піцу". Можна замісити тісто, щось на нього покласти, а вийде дурна гра. У Росії, як і в всьому світі, готують український борщ, а як вони його називають – це тепер не наші проблеми”, – зазначив Клопотенко.

При цьому Клопотенко наголосив, що національна кухня теж певною мірою є релігією. Він також зазначив, що внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини організації є "глибою", яка свідчить, що "ми маємо своє, споконвічне, те, за що боремося".

"Адже одна з причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут – така перемога!", - сказав він.

Телеведучий також зізнався, що розплакався, коли дізнався, що український борщ внесли до Списоку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...