
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко погодився, що "російський борщ" має право на існування, проте він нічим не відрізняється від "російської піци", передають Патріоти України.
"Фактично його можна приготувати, рецепти у відкритому доступі. Але присвоїти наш борщ не можна. Це так само, як зробити "російську піцу". Можна замісити тісто, щось на нього покласти, а вийде дурна гра. У Росії, як і в всьому світі, готують український борщ, а як вони його називають – це тепер не наші проблеми”, – зазначив Клопотенко.
При цьому Клопотенко наголосив, що національна кухня теж певною мірою є релігією. Він також зазначив, що внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини організації є "глибою", яка свідчить, що "ми маємо своє, споконвічне, те, за що боремося".
"Адже одна з причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут – така перемога!", - сказав він.
Телеведучий також зізнався, що розплакався, коли дізнався, що український борщ внесли до Списоку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Російська влада планує перевести громадян з іномарок на автомобілі, що збираються у країні. До 2035 року частка автомобілів російського виробництва на внутрішньому ринку має зрости з нинішніх 55% до 80%. Про це заявив глава Мінпромторгу Антон Аліханов,...
Вірус пташиного грипу, який циркулює серед птахів і ссавців, здатен мутувати до форми, що передається між людьми, і стати причиною нової пандемії, потенційно небезпечнішої за COVID-19. Про це пише Der Spiegel., передають Патріоти України. Люди не мають...