Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко погодився, що "російський борщ" має право на існування, проте він нічим не відрізняється від "російської піци", передають Патріоти України.
"Фактично його можна приготувати, рецепти у відкритому доступі. Але присвоїти наш борщ не можна. Це так само, як зробити "російську піцу". Можна замісити тісто, щось на нього покласти, а вийде дурна гра. У Росії, як і в всьому світі, готують український борщ, а як вони його називають – це тепер не наші проблеми”, – зазначив Клопотенко.
При цьому Клопотенко наголосив, що національна кухня теж певною мірою є релігією. Він також зазначив, що внесення українського борщу до списку нематеріальної культурної спадщини організації є "глибою", яка свідчить, що "ми маємо своє, споконвічне, те, за що боремося".
"Адже одна з причин цієї війни полягає в тому, що ми шукаємо своє, національне, а нас цього намагаються позбавити. І тут – така перемога!", - сказав він.
Телеведучий також зізнався, що розплакався, коли дізнався, що український борщ внесли до Списоку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО.
Державний департамент США посилив обмеження для отримання неімміграційних віз, запровадивши процедуру оформлення для іноземців лише в країнах їхнього громадянства або постійного проживання, а для українців —-лише у двох містах у Польщі, передають Патрі...
Минуло понад 30 років від розпаду СРСР, але деякі радянські звички досі заважають жити сучасним життям. Щоб рухатися вперед, важливо від них відмовитися, передають Патріоти України. Через дефіцит радянські люди берегли найкраще для «важливих випадків»....