Ростову варто вже готуватися? Росії загрожує радіоактивне забруднення з Донбасу

Причиною може стати недалекоглядне рішення самих окупантів.

Голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко заявила, що шахта "Юнком", розташована на непідконтрольній території Донбасу, може представляти радіоактивну загрозу для півдня Російської Федерації, передають Патріоти України.

"В Росію можуть потрапити радіоактивні елементи, але причиною тому – рішення російських окупантів, які припинили відкачування шахтних вод на шахті" Юнком", – сказала вона. Як пояснила еколог, за Радянського Союзу ця шахта була експериментальною. У ній був проведений експериментальний ядерний вибух, а пізніше "ядерний об'єкт був законсервований".

"Шахта" Юнком "перебувала під дуже ретельною увагою українських природоохоронних служб всі роки незалежності. Незважаючи на серйозні економічні витрати, шахтні води з "Юнкома" весь час відкачували. Але минулого року окупаційна влада ухвалила рішення про припинення відкачки вод з шахти "Юнком" , – повідомила еколог.

Таким чином, "радіоактивні елементи, мігруючи через підземні горизонти, можуть потрапити в Сіверський Донець, який тече по території України і завершує свою течію саме на півдні Російської Федерації в Ростовській області".


Джерело: Обозреватель

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...