Ровесниця динозаврів: Дайвери зустріли унікальну коров'ячу акулу (відео)

Шестижаберна акула рідко бачить людей (Фото:Uncharted Odyssey/Youtube)Група дайверів зняла на камеру найстаріший з видів акул, які нині існують, — цей звір з’явився за часів динозаврів. Він може сягати шести метрів у довжину, зазначають Патріоти України.

Гаррет Клемент, Дантон Вест, Коннор МакТавіш і Маттео Ендріцці ближче познайомилися з шестизяберною акулою, також відомою як коров’яча акула, у водах навколо острова Ванкувер, Канада. Кадри, що захоплюють дух, були зняті поруч із місцем корабельної аварії.

«Є дуже велика ймовірність, що ми були першими людьми, яких вона коли-небудь бачила, і тому хотіла як слід нас роздивитися», — згадує Клемент.

Групі дайверів вдалося наблизитися до акули, оскільки вона не становить особливої загрози для людини. Згідно з Міжнародним досьє про напади акул, з 1500-х років на людину було скоєно тільки один напад, і він був спровокований.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...