Ровісник мамонтів та шаблезубих левів: На родовищі золота виявили мумію доісторичного вовка (фото)

Це найдосконаліша вовча мумія, яку коли-небудь знаходили.

У Канаді знайшли муміфіковане вовченя, якому 57 тисяч років. Про це повідомляє Daily Mail, передають Патріоти України.

Знахідку зробив золотошукач в Юконі, на півночі Канади в 2016 році. Тіло тварини добре збереглося через вічну мерзлоту. Зокрема, збереглися цілими голова, хвіст, зуби, лапи і хутро.

У кишечнику вовченя, якого назвали Жур - це самка, знайшли сліди лосося. На харчування впливала близькість водойми. Вчені після дослідження встановили, що на момент смерті їй було 7 тижнів. Вона померла через обрушення лігва. Ймовірно, в цей час мати тварини була на полюванні.

Дослідники вважають, що смерть Жур наступила миттєво, тому вона не відчувала сильного болю.

"Це найдосконаліша вовча мумія, яку коли-небудь знаходили. Вона практично ціла на 100 відсотків - не вистачає тільки очей. І той факт, що вона така досконала, дозволив нам провести в її відношенні стільки досліджень, щоб в основному реконструювати життя вовченя", - сказала автор дослідження Джулі Мічен, доцент анатомії Університету Де-Мойн, штат Айова, США. Тіло тварини виставлять в Центрі інтерпретації Юкон-Берингія в Уайтхорсі.

Аналіз генома Жур також підтвердив, що вона пішла від древніх вовків з Росії, Сибіру і Аляски, які також є предками сучасних вовків. Дослідницька група прогнозує, що в найближчі роки може бути виявлено все більше і більше мумій вічної мерзлоти.

"Однією з невеликих переваг зміни клімату є те, що ми збираємося знайти більше цих мумій у міру танення вічної мерзлоти. Це хороший спосіб для науки краще реконструювати той час, але він також показує нам, наскільки наша планета насправді нагрівається", - сказали вчені.

Доведеться затягнути паски? Тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку: Скільки коштуватиме кВт*год

четвер, 18 квітень 2024, 6:50

В Україні тариф на електроенергію можуть підвищити вже влітку. До травня, ймовірно, в уряді не встигнуть ухвалити рішення. Якщо до нової хвилі атак РФ на енергосистему в Міненерго спростовували заяви про плани підняти ціни на струм, то зараз відкрито г...

Український легіонер героїчно витяг "Реал" у протистоянні з "Манчестер Сіті": Результати чвертьфіналів Ліги чемпіонів УЄФА

четвер, 18 квітень 2024, 6:15

У чвертьфіналі Ліги чемпіонів 2023/24 мюнхенська "Баварія" вибила лондонський "Арсенал", а українець Андрій Лунін забезпечив мадридському "Реалу" перемогу над англійським "Манчестер Сіті". . Ліга чемпіонів, 1/4 фіналу, матчі-відповіді. "Баварія" – "...