"Розглядає в телефоні лікаря фото доньки": У Дніпрі рятують породіллю з онкозахворюванням та коронавірусом

У Дніпрі у клінічній лікарні імені Мечникова зараз медики рятують життя мами та її новонародженої доньки. Дівчинка народилася недоношеною, а у її мами - рак та коронавірус. Про це розповів генеральний директор лікарні імені Мечникова Сергій Риженко, передають Патріоти України.

До лікарні Мечникова у Дніпрі доправили важкохвору вагітну жінку із Павлограда. В неї лімфома, а також вона захворіла на коронавірус і має двобічну пневмонію. Лікарі ухвалили рішення робити кесарів розтин, щоб врятувати дитину. У реанімації лікарні на світ з'явилася дівчинка вагою 1200 грам та зростом 39 см. Нині новонароджена дихає сама і починає засвоювати харчування.

"Її мама Іра в реанімації на апараті ШВЛ, важка ковід-пневмонія, лімфома, кесарів. Крізь трубу апарата розглядає на телефоні лікаря фото своєї новонародженої донечки. Старша 16-річна донька приходить до лікарні, щоб подивитись на маму через вікно. Їм ще разом треба пройти дуже важкий шлях лікування коронавірусу, онкозахворювання, становлення новонародженої", - розповів Сергій Риженко. Він додав, що чоловік жінки працює у шахті, також перехворів на коронавірус, але у легкій формі, бо раніше зробив щеплення.

"Це висновок лікарів": Віталій Капранов назвав причину раптової смерті свого 56-річного брата-близнюка

четвер, 18 квітень 2024, 15:27

Український письменник та публіцист Віталій Капранов назвав причину смерті свого 56-річного брата-близнюка Дмитра, який пішов з життя 16 квітня, передають Патріоти України. Раптова смерть Дмитра Капранова стала справжнім шоком для українського суспільс...

Де і ким працюють українські біженці у Латвії: Оприлюднено офіційні дані

четвер, 18 квітень 2024, 14:58

З початку цього року в Латвії як працівники офіційно було зареєстровано 8700 громадян України. Про це із посиланням на Центральне статистичне управління країни пише Baltijas Balss, передають Патріоти України. Найчастіше громадяни України працюють у про...