Розгублені навіть силовики: Відео протестів у Білорусі, яке говорить саме за себе - такої жорстокості не чекали

З'явилося відео протестів і жорстких зіткнень в Білорусі після президентських виборів, 9 серпня, яке говорить сама за себе, передають Патріоти України.

На кадрах омонівці поруч з автозаком притягують хлопця з голим торсом без свідомості і кидають його. Коли один з силовиків присів поруч з чоловіком, натовп кричить, щоб той його відпустив. У відповідь омонівець вигукує: "Я його відпустив", показуючи, що до хлопця не торкається і кричить людям, щоб вони допомогли хлопцеві - викликавши швидку. Відео розмістив Telegram-канал BAZA.

"Відпусти його, що ти робиш?!" - вигукують люди. "Я його відпустив. Ви швидку викликайте, деб*ли" - відповів силовик.

Відзначимо, що протести найжорсткішими були в центрі Мінська. Найжорсткіші сутички відбулися біля стели "Місто-герой". Омонівці виконували наказ відтісняючи людей стіною зі щитами, світлошумовими гранатами, сльозоточивим газом, стріляли гумовими кулями. У натовп в'їхав автозак, під колесами якого загинув хлопець.

Водночас в ряді регіональних міст, за даними місцевих Telegram-каналів, омонівці опускали щити, відступали і навіть браталися з протестуючими. Подібне сталося в місті Жодіно, Ліді, Барановичах. ОМОН опустив щити в місті Кобрин. Люди сканували "молодці" і обіймалися з силовиками.

За даними Telegram-каналу NEXTA Live, у військовий госпіталь в Мінську вчора після 22:00 привезли 17 людей цивільних. Сумарно там знаходиться 55 осіб з кульовими (з гумовими кулями) пораненнями. За неперевіреною інформацією, вчора загинуло три демонстранти. Один загинув від наїзду автозаку, другого до смерті побили співробітники ОМОНу, а третій помер від опіків після вибуху гранати.

Вранці 10 серпня ЦВК оприлюднив результати президентських виборів. Олександр Лукашенко набрав 80,23%, а Світлана Тихановська - 9,9%.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...