Роз'яснити правила домашнього арешту: До Стерненка у Київ вночі приїжджали копи з Одеси

Активіст не впустив їх у квартиру без своїх адвокатів, а коли захисники прибули, поліцейських на місці не виявилося.
Сергій Стерненко. Фото: Українська правда.

Активіст Сергій Стерненко заявляє, що до нього вночі приїхали поліцейські з Одеси, щоб роз'яснити правила домашнього арешту. Про це Стерненко повідомив на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, вчора, 19 червня, о 23:22, до його будинку прибули працівники поліції. Через домофон вони повідомили, що приїхали з Одеси, щоб роз‘яснити, як треба відбувати домашній арешт.

«Я відповів, що вже ніч, і їм варто було б прийти в інший час, а не коли я вже лягав спати. Тим паче, що такий пізній візит «для роз’яснень» - це неповага до людської гідності. Запропонував копам прийти вже вранці, тим паче що вони і так переконались, що я вдома. Вони відмовились, сказали, що роз‘яснити їм треба просто зараз. Я сказав що якщо їм принципово саме вночі «роз‘яснювати», то нехай зачекають, бо в такому разі я викликаю адвокатів, і спілкуватись ми будемо вже всі разом. Поліціянти відповіли, що вони зачекають. Але, коли за 15-20 хв прибули адвокати, то на місці вже нікого не було. Люди, які представились працівниками поліції, кудись зникли», - йдеться у дописі Стерненка. Також він додав, що сьогодні зранку ніхто не приходив.

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...