Багато людей вважає, що у них після гострої їжі болить живіт або з'являється печія. Здається, що така їжа буквально роз'їдає стінки шлунка і кишківника і може спровокувати виразку, зазначають Патріоти України.
Хоча від гострого у нас і пече в роті, на стінки шлунка "вогонь" не поширюється. Це довели за допомогою відеоендоскопа – трубки з камерою на кінці.
Вчені подрібнили 30 грамів перцю халапеньо, помістили безпосередньо на слизову оболонку шлунка людини й не виявили ніяких ушкоджень. Часте вживання гострого дійсно може викликати неприємні симптоми у деяких людей з утрудненим травленням. Але причина виразкової хвороби – інфекція, викликана бактерією Helicobacter pylori. Капсаїцин (речовина, яка є у перці) ж, навпаки, здатний знижувати вироблення кислоти в шлунку. Тому ви можете сміливо їсти пекучий перець, якщо після цього не відчуваєте ніяких неприємних відчуттів.
Якщо ж лікар діагностував у вас гастроезофагеальний рефлюкс (постійна печія) або інші захворювання шлунково-кишкового тракту, він швидше за все порекомендує обмежити вживання гострого, якщо воно погіршує ваші симптоми. А харчовий щоденник допоможе визначити, які саме продукти провокують дискомфорт в шлунку після їжі.
У Слобідському районному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки спростували повідомлення про загибель сина радянського серійного вбивці Андрія Чикатила на російсько-українському фронті. Про це повідомив начальник Слобідського рай...
До Дня Державного прапора України оператори батальйону безпілотних систем RUGBY TEAM 129 окремої важкої механізованої бригади підняли синьо-жовті стяги на етнічних українських землях у селах Горналь і Гуєво в Курській області РФ. Про це у суботу, 23 се...