Розкладав шкільні зошити і грався з котом: В Одесі хлопчик з інвалідністю жив у парку (фото)

Українці відгукнулися на ситуацію з дитиною без хати і запропонували допомогу.

В Одесі небайдужі люди помітили дитину-інваліда, яка жила в парку посеред сміття і спала на землі, після чого звернулися до служб захисту дітей з проханням відреагувати на ситуацію і допомогти хлопчикові. Як з'ясувалося, в жахливих умовах з дитиною жили також її батьки - безробітний батько і мати, теж з інвалідністю. Про це розповів у своєму Facebook заступник начальника відділу ювенальної превенції управління регіонального главку Національної поліції Дмитро Ревун, передають Патріоти України.

9-річний хлопчик розкладав на камені свої шкільні зошити, грався з кошеням і не відходив він мами. Так сім'я, яка опинилася у злиднях, втратила тимчасове житло і роботу, проживала кілька днів у парку під парканом прямо навпроти свого колишнього будинку. "Його батько - сирота, якого нічим не нагородила доля, а суспільство і держава нічим йому не допомогли. Як і багато хто з-поміж сиріт батько дитини залишився за бортом і допускав помилки, багато помилок, за які розплачується не тільки він сам", - написав Ревун.

Коли батькам пояснили, що залишити хлопчика в парку просто неможливо заради його ж блага, батько заплакав. "Дивлячись на нього плаче дитина і мати, яка сама крізь сльози заспокоює дитину, а я стою і відчуваю себе безпорадним катом. У малюка почали трястися руки, він, притулившись до батька, запитав "Ви мене що, не закриєте в клітку?" - для мене це удар прямо в серце, я не можу уявити, що відчуває дитина, коли ставить таке питання", - говорить Ревун.

Після цього хлопчикові докладно пояснили всю належну процедуру: спочатку його направлять у лікарню, а потім в центр соціально-психологічної реабілітації дітей.

Мама і тато дитини також заспокоювали сина та наголошували, що його ніхто не залишить, йому буде краще в центрі, ніж з ними в парку. "Ми винні перед цими дітьми, і немає людини на всій планеті, яка змогла б пояснити дитині, чому вона не повинна бути з рідними людьми. Після розмов, перед дорогою в лікарню малюк став посміхатися, відчувши впевненість сказав, що точно не боїться, тому що буде зв'язок з батьками телефоном", - йдеться у публікації.

Також Ревун подякував людям, які в мережі йому розповіли про ситуацію.

В коментарях під постом він додав, що батьків хлопчика відправлять на медичний огляд: "трохи наведемо їх у порядок у фізичному і моральному плані та заодно обговоримо з ними конкретні плани".

Користувачі інтернету одразу ж підключилися до проблеми й деякі навіть запропонували працевлаштувати батька хлопчика, надати житло та допомогти з грошима, щоб сім'я скоріше отримала можливість знову возз'єднатися.

Ще озвучили варіант взяти жінку з хлопчиком до себе в Центр доброти для мами та дитини чи поселити їх в сільській хатині.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...

ДБР завершило розслідування щодо загибелі помічника Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:40

Державне бюро розслідувань завершило досудове розслідування щодо офіцера з Апарату помічників головнокомандувача ЗСУ Олега Тімченка, який подарував гранати загиблому колезі Геннадію Частякову, йому інкриміновано вбивство через необережність. Про це пов...