"Розлучив мене з чоловіком, вижив із власного будинку": Історія криворожанки, яку 11 років переслідує полтергейст (фото)

Барабашка витворяв таке, що до будинку Олени потягнулися журналісти вітчизняних і зарубіжних ЗМІ, уфологи та лікарі. А місцевий люд, осіняючи себе хресним знаменням, став обходити її будинок десятою дорогою… Патріоти України пропонують прочитати вам історію жінки, яку розповіли журналісти "Фактів", без змін та скорочень.

«Відчуття — ніби тебе душить ожилий небіжчик»

— Олено, де ви зараз живете? — питаю 34-річну Олену Дорогову телефоном.

— Не в своєму будинку. Полтергейст викурив нас звідти. (Полтергейст — термін, яким заведено називати незрозумілі паранормальні явища, пов'язані з шумом, стуком, самовільним переміщенням предметів, самозайманням тощо. У перекладі з німецької полтергейст означає «галасливий дух». — Авт.) Напевно, щоб господарювати самому. Хоча ми стільки років терпіли його знущання, стільки грошей вбухали в ремонт, сподіваючись, що привид кудись подінеться. Будинок зараз закритий. Його ніхто не хоче купувати, знаючи його історію…

— Можете пригадати для наших читачів, як все починалося? Коли ви зрозуміли, що з будинком щось не так?

- Ще з дитинства пам'ятаю: візьмемо собаку або кішку, вона або втече, або здохне. На горищі постійно щось стукало. Маму й бабусю з дідусем не особливо це вражало. Подумаєш, домовик пустує! Коли дід помер, будинок перейшов мені у спадок, а бабуся з мамою переїхали в інший будинок.

Я вийшла заміж, народила дочку. Не прислухалася до звуків на горищі, поки перший чоловік не став говорити: «Треба щось робити. Там начебто стадо гномиків бігає». Але батюшка, якого ми запросили, як тільки зайшов у хвіртку, одразу ж відчув щось недобре. «Я тут нічого робити не буду», — сказав він. І пішов.

Потім я розлучилася. Стала жити цивільним шлюбом з Женею Дороговим. Завагітніла. І тут барабашка «як сказився». І гримів, і стукав, і світло включав-вимикав, і гупав як здоровенний дядько. Поводився ніби розсерджений законний чоловік, який дізнався, що дружина завагітніла від іншого. Напевно, вирішив мене «покарати». Одного разу, на Різдво, 7 січня, коли я спала, полтергейст приліг поряд і схопив мене за горло. Відчуття — ніби тебе душить ожилий небіжчик. Такі у нього були крижані руки.

Я в крик. Чоловік Женя обшукав усю квартиру, думав, що хтось заліз. Все було зачинено. Тільки потім він побачив у мене на руках червоні сліди, як від наручників або тугих мотузок. І на шиї. І на ногах.

«Нас точно в дурку запроторять!»

— Син тоді подзвонив мені й попросив викликати міліцію, — згадувала мати Жені Дорогова Валентина Репік-Дорогова.Чоловік каже: «Нас точно в дурку запроторять! Що ми їм скажемо? Що невістку душив привид? «Сваха теж сказала, що в міліцію краще не треба. «Ще Женьку звинуватять, що це він Олену катував».

У церкві допомогли провести таїнство освячення й очищення житла. Порадили викинути непотріб з дому, який накопичився за багато років. Олена знайшла нову жовту сорочку з короткими рукавами, яку не купував ні дідусь, ні чоловік. Її тут же спалили. А барабашку стали задобрювати. «Ну що ти хочеш, дурнику?» — боязко говорили господарі, підкладаючи йому на горище то цукерки, то гривні, то чарочку з винцем.

Коли за два тижні після нападу у Олени виникла загроза викидня, лікар швидкої здивувалася: «А це що у вас на животі?»«Полтергейст …» — пробурмотіла Олена. Їй не повірили. І в швидкій, і в лікарні, влаштували допит. Пригрозили, що якщо не зізнається, звідки рани, не приймуть у неї пологи. «І як ти збираєшся народжувати? Як тобі дитину можна довірити? Тобі треба перевіритися у психіатра. А раптом ви сектанти?» — атакували подружжя Дорогових лікарі.

— Я тоді обурився: «Які секти? Ми з дружиною обоє хрещені. Я віруюча людина. А чи в порядку у мене з головою, щороку перевіряє медкомісія. Я працюю в кар'єрі електриком, — згадує Женя Дорогов.

Не знаючи, що робити, Валентина, мама Жені Дорогова, подзвонила в «ФАКТИ». Тоді, 11 років тому, ми залучили всіх можливих фахівців, щоб спробувати приборкати полтергейст і зрозуміти, чи не вплинув його напад на майбутню дитину Олени?

Головлікар комунального закладу «Міський клінічний пологовий будинок № 1» Кривого Рогу заявила, що термічні опіки першого ступеня на животі Олени для плода безпечні, а в полтергейсти вона не вірить. Протоієрей Української православної церкви Олег Мельничук пояснив подію підступами диявола і порадив його вигнати з допомогою Божою сили. Не шукати порятунку в обрядах типу освячення квартири, а знайти духівника — священника, який би духовно удосконалював і направляв молоду пару в потрібне річище. А також часто сповідатися, причащатися і молитися.

Протоієрей вважав, що сліди на тілі не означали нічого, загрози для життя малюка від диявола немає. А батькам краще удати, що цієї події як би не було.

Глава Українського науково-дослідного центру вивчення аномалій «Зонд» кандидат технічних наук Артем Білик пояснив, що полтергейст, сутність з паралельного світу, яка може проявитися в певних точках простору і часу і взаємодіяти зі світом людей, зазвичай тяжіє до тектонічних розломів, кладовищ, боєн, до приміщень з негативною енергетикою, будинків з поганою історією або сімей з неблагополучним психологічним кліматом. І порадив якомога швидше на якийсь час покинути будинок. А то й локалізувати агресора. «У нас є технічні способи знищення таких явищ за допомогою напруженості електромагнітного поля», — запевнив він.

Але барабашка не дурень, на якийсь час зачаївся і став нападати вже не в домі, а там, куди Олена приходила в гості. Демонстрував, що замки, стіни та відстані його не зупиняють. «Сенс за ним полювати, якщо він усюди?» — подумали Олена з Женею. Вирішили заспокоїтися, оформили офіційно відносини, зробили хороший ремонт і 14 серпня 2010 року народили здоровісіньку дитину.

На пологи мама Олени зашила їй в сорочку, в якій та пішла в пологовий зал, молитву проти антихриста, молитву матері за дітей і молитву Чесному Хресту. Слава Богу, всі страхи, що з дитиною буде щось не так, не виправдалися.

«Так він не відстане! Напевно, закохався»

Після пологів привид не з'являвся пів року. Але одного разу Олені уві сні якийсь чоловік з голим торсом кинув в обличчя жменю землі… А коли хотів нашкодити чоловікові з донькою і Олена стала його зупиняти, непроханий гість сказав: «Нехай п'є. Помреш». Прокинулась нещасна на підлозі, скинута полтергейстом.

- На одній руці був надряпаний хрест, на інший — слово чи то «пей», чи то «лей». Або «лео»? — згадує жінка.

Які тільки припущення не висловлювали експерти в телепередачах про те, що означають ці слова і звідки ж все-таки взявся цей дух? Припустили навіть, що Олену мучить… дух вбитого німецького солдата. Там, де вона живе, під час Великої Вітчизняної війни в лютому 1944 року йшли визвольні бої. І, можливо, привид, душа непохованого за християнськими обрядами тіла, оселився в будинку Олени з того часу.

А ось думку, що у господині будинку класичний випадок стигми, героїня відкидає:

— Стигми найчастіше утворюються у релігійних фанатиків у місцях «п'яти ран Христа»: на долонях (зап'ястках), ступнях і в боці, іноді на інших частинах тіла (сліди тернового вінця на лобі, слід від хреста на плечі). У мене ж опіки були на шиї, животі, тильній стороні рук і збоку на нозі. Причому не як сліди від цвяхів, а у вигляді курячих лап і слів, що ніби писала дитина.

Тим часом привид став нападати на інших людей. Напав він на знайому сім'ї Галину Токар (до якої Олена зайшла в магазин), залишивши на її плечі опік. Постраждав і знайомий Іван, який після бесіди з Оленою прийшов додому, ліг на диван, звідки його викинуло в двері спиною назад.

Ховаючись від полтергейста, сім'я то ночувала у родичів, то винаймала квартири. Але привид знаходив їх і там, нападаючи тільки на Олену. Мати помітила: коли поруч маленька Катя, напади частішають. Аби вберегти молодшу доньку від стресу, її вирішили відправити до бабусі, мами чоловіка. Туди ж переїхав і Женя. Олена зі старшою донькою жили у своїх батьків.

У будинок пустили квартирантів. Ті через тиждень виселилися. Інші квартиранти, цигани, стійко терпіли витівки полтергейста три місяці. А коли у них здохли дві кішки та собака, теж покинули будинок.

— У родині почалися сварки і скандали, — продовжує Олена. — А потім ми і зовсім розійшлися. Це сталося сім років тому. Виходить, що барабашка зруйнував життя нашої родини. Розвів з чоловіком. Відібрав будинок. Розлучив з донькою. Я хоч і зустрічаюся з Катрусею, але разом з нею не живу.

Через полтергейст я побоялася народжувати ще одну дитину. Коли після Каті завагітніла і барабашка на мене напав знову (саме в цей день до Дорогових приїхали журналісти телеканалу «1 + 1» і це увійшло в сюжет випуску «Потойбічна Україна» за 24 січня 2012 року. — Авт.), я взяла у психдиспансері довідку, що здорова. І вирішила третю дитину не народжувати.

— Як склалася ваша доля після розлучення?

- У мене зараз новий цивільний шлюб. Женя працює будівельником у Києві. Але і в будинку нового чоловіка барабашка продовжує на мене нападати. Правда, не так часто. І рани вже на тілі не такі глибокі, як раніше.

Молодша, 11-річна дочка Катя живе у бабусі. Відмінниця в школі. Ходить на гімнастику, на танці. Старша, 17-річна Маша, мріє стати пастором, поїхала вчитися в теологічну школу. Вона каже: «Мамо, я все вивчу, все дізнаюся, і допоможу тобі впоратися з ним».

Подруги кажуть: «Та полтергейст від тебе не відстане! Напевно, закохався. І тебе ревнує, інших мужиків відганяє». «Якщо чесно, переляку великого вже немає. Навіть до нього якось звикла. Практично член сім'ї!» — віджартовуюсь.

Але якщо чесно, мені не до жартів…

Джерело: Факты

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...