"Розмови можливі тільки в минулому часі і ось чому": У Мінкульті пояснили долю УПЦ КП

Глава Департаменту міністерства у справах релігій Олександр Юраш закликав не тлумачити вільно юридичні питання та не піддаватися емоціям.
Філарет залишиться просто почесним патріархом? Ілюстрація: Факти.

У Міністерстві культури пояснили, чому неможливе відновлення або продовження функціонування колишньої Української православної церкви Київського патріархату. Аргументи навів глава Департаменту міністерства у справах релігій Олександр Юраш, передають Патріоти України.

Так, 15 грудня 2018 роки перед Об'єднуючим собором ПЦУ / УПЦ в окремих приміщеннях на території Софії Київської відбулися два паралельних собору УПЦ КП і УАПЦ, на яких було прийнято одноголосне рішення про те, що після створення Єдиної помісної церкви обидві церкви і їх центри припиняють існування.
30 січня 2019 року відбулася державна реєстрація всіх статутних документів УПЦ / ПЦУ - статут самої Церкви і статут Київської митрополії УПЦ / ПЦУ. Т.ч. факт реалізації рішень Собору 15 грудня був завершений і в юридичній площині.
5 лютого в Києві відбулося перше засідання Синоду помісної Церкви, на якому колишньому предстоятелю УПЦ КП патріарху Філарету було визначено залишатися правлячим архієреєм Києва з входженням в його єпархію всіх парафій і монастирів колишньої УПЦ КП Києва і тих громад, які виявлять бажання приєднатися до цієї структури.
«Таким чином, статут і повноваження церковного центру, що має юридичну адресу по вулиці Пушкінській, 36 в Києві, чітко визначені», - йдеться в роз'ясненні глави департаменту.


Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...

Чи будуть забирати в ухилянтів водійські права: Юрист пояснив усі нюанси

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:28

Відповідно до нового закону про мобілізацію, ухилянтів можуть тимчасово обмежувати у праві керувати транспортом. З відповідним позовом до суду звертатимуться ТЦК та СП, передають Патріоти України. Юрист практики військового права ЮК "Приходько та партн...