Розпочала ввічливо: Ніцой влаштувала рознос у супермаркеті через обслуговування російською мовою

Українська письменниця Лариса Ніцой влаштувала скандал у столичному супермаркеті через те, що касир відмовилася обслуговувати її українською мовою. Про це вона розповіла на своїй сторінці в Facebook.

За словами Ніцой, касир проігнорувала її прохання не розмовляти російською мовою і запитала: “Ви не любите російську мову?». Письменниця зазначила, що в той момент вона згадала, як комбат УДА Андрій Гергерт (“Червень”) говорив, що з того боку окопів стріляють вороги, які говорять по-російськи.

“Розумієте, – починаю ввічливо пояснювати “бідній касирці”, якій моє прохання до спини. – У мене на війні загинули друзі. Ті, хто в них стріляв, говорили російською. Тому ви у мене асоціюєтеся з ворогом», – пояснила Ніцой.

Однак касир наполягала на своєму і заявляла, що у неї є «конституційне право» розмовляти «своєю мовою». Виявилося, що жінка приїхала з російського міста Владивосток.

Ніцой пояснила їй, що в Конституції України ніде подібного не прописано.

“Ба більше, в Україні діє закон про мову, в якому сказано, що в публічному просторі застосовується українська мова. Тому закон на моєму боці. Якщо ви не вірите мені, я викличу поліцію і нехай вони вам пояснять», – сказала письменниця жінці.

На твердження касира, що раніше всі нібито розмовляли російською, Ніцой відповіла: «Раніше у нас не було війни».

Після суперечки з касиром, письменниця викликала адміністратора. Вони разом підійшли до жінки, яка повторила мантру про своє “конституційне право” говорити російською. Адміністратор пообіцяла доповісти про інцидент керівництву супермаркету.

“Вони й далі беруть на роботу упоротих і «бєстолочєй». Їм усім разом байдуже до наших почуттів, травм, болю, нашої історичної правди і що в нас хтось там гине… Їм байдуже, що через ці тупі розмови і сварки ми не будуємо Україну. Ми не можемо впрягтися в одну упряж, щоб спільно іти до мети. До процвітання нашої країни. Їм на це плювати», – додала Ніцой.

Накивала п'ятами чи спіймали? У Росії зникла ексдружина затриманого за хабарі заступника Шойгу

середа, 24 квітень 2024, 18:43

Родичі ексдружини затриманого за хабарі заступника міністра оборони РФ Тимура Іванова - Світлани Захарової - не можуть зв'язатися з нею. Згідно з непідтвердженими даними, 50-річна жінка, відома також під прізвищами Маніович та Іванова, могла бути затри...

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...