Розплата наздогнала: На Львівщині студентів, які побили першокурсників для "посвяти", відрахували та виселили з гуртожитку

На Львівщині студентів, які побили першокурсників для "посвяти", відрахували та виселили з гуртожитку

Юнаків, які побили студентів першого курсу одного з училищ Львівської області, відрахували та виселили з гуртожитку. Про це повідомив департамент освіти і науки Львівської ОВА, передають Патріоти України.

Там засудили інцидент й наголосили, що «ганебний випадок є абсолютно не прийнятним ні з морального, ні етичного, ні правового погляду».

"Особи, що вчили неприпустимі дії, понесуть відповідальність перед законом після розслідування поліції, куди звернулося керівництво закладу. Крім цього, за неповагу до гідності інших учасників освітнього процесу порушники відраховані з закладу та виселені з гуртожитку", — заявили в департаменті.

Раніше в Мережі опублікували відео, на якому, кілька, імовірно, старшокурсників знущаються з першокурсників. Поліція з’ясувала, що інцидент стався у жовтні в гуртожитку професійного училища, розташованому в одному з сіл Золочівського району.

У присутності очевидців по черзі юнаки завдавали ударів у голову та груди іншим хлопцям, використовуючи для цього боксерську рукавицю. Місцеві Telegram-канали писали, що таким чином студенти влаштували першокурсникам "посвяту" у гуртожитку.

Слідчі розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА заявив, що додатково запровадить низку заходів для запобігання та протидії цькуванню в навчальних закладах.


Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...