Розповіла про побої в соцмережах: На Росії суд оштрафував жертву домашнього насильства (фото, відео)

Жінку оштрафували за фразу «завдав побоїв», яку вона використовувала у своїй розповіді про домашнє насильство, оприлюдненій у Facebook.

У Москві суд зобов’язав жінку виплатити штраф своєму колишньому чоловікові, якого вона звинуватила в домашньому насильстві й повідомила про це в соцмережах. Про це розповіла сама засуджена Ірина Живова у своєму відео в Facebook, передають Патріоти України.

Позов проти ексдружини в Нікулінський районний суд подав колишній заступник голови інвестиційної компанії “Альфа-Капітал” Євген Живов. За словами Ірини, суд частково задовольнив його позов, зобов’язавши її виплатити колишньому чоловікові 10 тис.300 рублів за ущемлення честі й гідності позивача.

Адвокат Вікторія Дергунова повідомила, що Ірину оштрафували за фразу «завдав побоїв», яку вона використовувала у своїй розповіді про домашнє насильство, оприлюдненій в Facebook. “Суд виніс прецедентне для Росії рішення, для всіх жертв домашнього насильства в Росії, сказавши, що ви не маєте права говорити про те, що вас били, поки ви не отримаєте про це відповідний судовий акт», – заявила захисниця Живової.

На сайті Нікулінського суду зазначено, що позов Євгена Живова проти ексдружини був задоволений частково, але рішення судді ще немає.

Ірина Живова заявила про домашнє насильство в жовтні минулого року. У соцмережах вона зізналася, що її колишній чоловік «увірвався» до неї та її доньок у будинок, «налякав всіх, отмутузив». На підтвердження своїх слів вона опублікувала два протоколи про побої, складених на Євгена Живова, а також фото синців, зокрема на тілі малолітньої дочки.Живов звинувачення в побитті заперечував. Він стверджував, що прийшов побачитися з доньками, яких від нього приховувала ексдружина.

Через п’ять днів після заяви Ірини її колишній чоловік пішов з «Альфа-капіталу», де працював з 2010 року. У компанії це прокоментували так:””Альфа-Капітал” розділяє сімейні цінності й вважає насильство неприйнятним у будь-якому його прояві”.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...