Розривною кулею відірвало голову: Російські окупанти обстріляли авто з БМП, загинули жінки і діти

Російські окупанти розстріляли з бойової машини піхоти (БМП) автомобіль з цивільними, у якому люди намагалися евакуюватися. Трагедія сталася ще 13 березня. Тоді один з місцевих мешканців, який бачив обстріл, забрав і поховав тіла загиблих. Тепер правоохоронці провели ексгумацію тіл, передають Патріоти України.

Внаслідок обстрілу в авто загинули дві жінки, дворічна дитина, 14-річний підліток і бабуся. Дивом вдалося вижити тільки водієві. Про це повідомляє у Facebook начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов.

Кулі, якими стріляли росіяни, були розривні, тому жінці на передньому сидінні відірвало голову. "Це були цивільні люди, які просто хотіли виїхати на безпечну територію та втекти від війни. Однак їх безжально вбила російська армія", – зазначив Нєбитов.

Люди їхали на авто в колоні з майже 15 машин. При цьому автомобіль був обмотаний білими рушниками, і на ньому написали "діти". Колону 12 березня зупинили окупанти біля села Гавронщина – їм заборонили їхати далі і змусили ночувати просто в автомобілях, залишаючись на місці. Та коли наступного дня колона спробувала рушити, їх розстріляли.

Автомобіль, у якому загинули жінки і діти, був у колоні передостаннім. Внаслідок обстрілу постраждали також люди, які їхали в останньому авто. Постраждалих забрав до себе додому місцевий мешканець Юрій, який став очевидцем цих подій. Він же і поховав загиблих у себе на городі. Тепер правоохоронці провели ексгумацію тіл і направили їх на експертизу.

У ще одній країні ЄС планують скоротити виплати українцям

четвер, 2 травень 2024, 16:47

В уряді Ірландії обговорюють подальше скорочення виплат українським біженцям. Із березня зменшену допомогу отримують новоприбулі втікачі від війни, передають Патріоти України. Останніми тижнями чиновники додатково розглядали рівень фінансової підтримки...

Більшість українських біженців готові повернутися з-за кордону: Опитування показало, за яких умов

четвер, 2 травень 2024, 15:56

Більшість українців все ще планують повернутися до України (26% точно та 26% скоріше). З них 61% планує це зробити після війни, передають Патріоти України. з посиланням на дані опитуванняInfo Sapiens. Остаточне закінчення війни / припинення бойових ді...