Розслаблятися рано? В "Укренерго" розповіли, чи будуть відключення світла до кінця зими


Під час опалювального сезону 2023/2024 масштабних відключень електрики не було, проте поки що зарано говорити про те, що так буде й надалі. Про це заявив глава "Укренерго" Володимир Кудрицький під час інтерв'ю "Українському радіо", передають Патріоти України.

За його словами, основним показником того, що сезон пройшов успішно, є відсутність відключень електроенергії. Наразі радіти зарано, адже Росія продовжує обстрілювати об'єкти критичної інфраструктури, а за вікном зберігається морозна погода.

"Цієї зими нам графіки аварійних відключень застосовувати не доводилося. Були локальні пошкодження енергооб'єктів у різних регіонах — останнім часом, зокрема, ворог дуже активно атакує Дніпропетровську область. Але крім таких локальних перерв в енергопостачанні, які, я сподіваюся, нашим слухачам зрозумілі, ми досить швидко відновлювали подачу електрики споживачам. І взагалі по країні масштабних проблем дійсно поки що вдавалося уникнути", — заявив Володимир Кудрицький.

Окремо очільник "Укренерго" нагадав громадянам, що приводів розслаблятися немає і небезпека залишається. У зв'язку з цим українці мають економніше споживати електроенергію. Холодні періоди можуть повернутися, відповідно, може зрости і споживання.

Також варто пам'ятати, що противник у будь-який момент може здійснити масовану атаку. "На жаль, ворог може атакувати енергосистему не лише взимку, тож ми маємо всі бути готовими й не забувати про економне споживання енергоресурсів, особливо вранці та ввечері, коли на енергосистему є найбільше навантаження", — підсумував Володимир Кудрицький.

Чи будуть електронні повістки в застосунку "Резерв+"? У Міноборони дали відповідь

понеділок, 20 травень 2024, 8:30

Військовозабов'язані не отримуватимуть повістки ні в мобільному застосунку "Резерв+", ні на електронну пошту. Про це заявила заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в етері телемарафону. Посадовиця наголосила, що чинне законодавство не передб...

Мобілізація в Україні за новими правилами: Про які нюанси мають знати студенти

понеділок, 20 травень 2024, 8:22

Згідно з новим законом про мобілізацію, який набув чинності з 18 травня, не всі студенти мають право на відстрочку. Як пише 24tv.ua, не підлягають мобілізації та мають право на відстрочку студенти закладів освіти, які здобувають освіту вищого рівня, ні...