Розстріляли авто й переїхали танком: У Бучі окупанти вбили українця, який перевозив поранених


У Бучі Київської області російські окупанти розстріляли, а потім переїхали танком мирного жителя Олександра Шевчука, який перевозив поранених до лікарні. Жорстоке вбивство українця сталося ще 7 березня. Майже місяць машина, в якій їхав чоловік, стояла на дорозі в центрі Бучі, а в ній лежало тіло Олександра, передають Патріоти України.

46-річний Олександр Шевчук жив у Гостомелі. Це місто першим піддалося нападу і обстрілу путінської армії, там йшли запеклі бої. Олександр працював у Зеленбуді в Бучі. Востаннє його мати Устина Шевчук розмовляла із сином 3 березня, потім зв'язку вже не було. 7 березня він загинув, пише Obozrevatel.

"Виявилося, що він перевозив поранених людей на своїй машині в лікарню. І того дня теж когось відвіз туди і вже повертався назад. Біля Новуса його машину розстріляли, а потім ще й переїхали танком. Мені розповіла людина, яка була на місці в той момент, коли сина витягали з автомобіля, що він сильно покалічений", – розповіла Устина Іванівна. До звільнення Бучі автомобіль, в якому лежало тіло Олександра, так і стояв на дорозі.

Олександр був середнім сином, старший і молодший сини Устині Іванівни теж лежать в могилах. Один з них був чорнобильцем. Тепер залишилася лише дочка. Є онуки і внучки, але вони всі живуть в інших містах.

У Олександра Шевчука залишилися дочка і дружина Наталя, вони жили в цивільному шлюбі. Наталя працює лікарем-офтальмологом у Києві в обласній лікарні. З 12-річною донькою вона виїхала за кордон через війну.

Сама Устина Іванівна також мало не стала жертвою путінських військових. Вони увірвалися в будинок жінки, побили всі вікна, вибили двері. Коли відшукали прапор України, мало не вбили літню жінку.

"Моя дочка працює у військовому госпіталі. Ще кілька років тому вона взяла у мене в'язані шкарпетки для наших поранених військових. А вони в подарунок передали мені український прапор. Там в кутку на ньому написано "Бабусин батальйон". Я поклала його в шафу і зовсім про нього забула. Коли орки його знайшли, мало мене не розстріляли, намагалися повісити мене на ньому. Я думала, що вб'ють", – розповіла жінка.

Зараз Устина Шевчук живе в будинку без вікон і дверей, спить в одязі, тому що дуже холодно. Їй потрібна допомога хоча б волонтерів, які можуть засклити вікна і поставити двері. Раніше всім цим займався загиблий син.

Як підтвердити право на відстрочку через інвалідність дружини - роз’яснення юриста

четвер, 2 травень 2024, 14:56

Чоловіки, які мають дружину з інвалідністю III групи, можуть отримати відстрочку від мобілізації. Про те, як підтвердити це право, розповіла юристка Галина Токмач, передають Патріоти України. Правозахисниця пояснила, що мобілізаційним законом, який наб...

Символ незламності українського духу: У Києві з'явився рекордний мурал з Залужним (фото)

четвер, 2 травень 2024, 13:30

У Києві з'явився найбільший мурал, присвячений колишньому Головнокомандувачу Збройних сил України Валерію Залужному, повідомляють Патріоти України. "Ми це зробили! Наш перший і далеко не останній рекорд! Пишаюся тим, що ми робимо і пишаюся тими з ким м...