Розумні тварини навчилися розпізнавати звуки сирени, що віщають біду: У зоопарку Тель-Авіва показали, як слони захищали слоненя від ракетних ударів

У сафарі-парку ізраїльського міста Тель-Авів слони навчилися розпізнавати звуки сирени, що попереджає про ракетну атаку. У такі моменти вони групуються, щоб захистити потомство. Відповідне відео оприлюднили на сторінці зоопарку Рамат-Гана, зазначають Патріоти України.

Співробітники парку зняли ролик під час недавніх обстрілів центру Ізраїлю бойовиками екстремістського руху ХАМАС з сектора Газа.

На кадрах показано, як при звуках сирени слони стають в кільце, щоб уберегти слоненя.

Доглядачі зоопарку розповіли журналістам Ynet, що слонихи, відчуваючи наближення небезпеки, притискаються один до одного, щоб створити бар’єр навколо 14-місячного дитинчати. За словами доглядачів, це нормальна поведінка для самок слонів у дикій природі.

«На відео ви можете бачити, що кожен з них дивиться в різні боки, щоб захистити дитинча і остерігатися будь-якої небезпеки, яка насувається», – зазначив співробітник зоопарку.

За його словами, вперше слони відчули загрозу під час оглушливих вибухів у Тель-Авіві, але тепер вони поводяться так кожен раз, коли чують звук сирени.

“Ми також спостерігаємо таку поведінку, коли сирени включаються в пам’ятні дні. Це також відбувається, коли одна з них народжує. Всі її родичі оточують її, щоб служити їй очима і щитом”, – додали доглядачі.

Вони також зізналися, що поки зоопарк закритий для відвідувачів, їм доводиться розважати тварин, щоб вони не нудьгували і були активними. Наприклад, співробітники парку ховають фрукти і зелень, змушуючи слонів та інших тварин їх шукати.

"Закрий рота і йди звідси": На Львівщині працівники ТЦК зупинили автівку волонтера (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:54

Працівники одного з Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) потрапили у черговий скандал. Цього разу подія сталася у Львівській області. Про це повідомляє видання "Четверта студія", посилаючись на місцеві Telegram-кана...

Український футболіст потрапив у расистський скандал у Франції

п’ятниця, 26 квітень 2024, 19:43

Півзахисник Бордо Данило Ігнатенко запам’ятався скандалом у домашньому матчі 24-го туру французької Ліги 2, у якому його клуб переміг Дюнкерк з рахунком 2:0, передають Патріоти України. Як пише L’Equipe, у цьому поєдинку українець нібито обізвав футбол...