"Рука Москви": "Forbes Україна" втрапив у гучний скандал через рейтинг найбагатших українців

Українська редакція чомусь відмовилась від даних всесвітньої редакції Forbes, натомість передрукувала цифри російських колег

Журнал "Forbes Україна" склав рейтинг 100 найбагатших українців та потрапив через нього до скандалу. Список очолили Рінат Ахметов, Віктор Пінчук і Петро Порошенко, що не збіглося з даними "глобального" списку Forbes. Наприклад, серед найбагатших українців у "глобальному списку" п'ятого президента зовсім не було, зазначають Патріоти України.

Сукупні статки всіх учасників становлять $31,4 млрд. Про це повідомили на сторінці Forbes Ukraine у Facebook. Також російський Forbes із посиланням на перший номер української друкованої версії журналу опублікував детальну інформацію про учасників рейтингу.

Рейтинг був складений вперше з 2016 року.

Оновлено: пізніше глобальний список Forbes також оновили. Після уточнень дані про статки Петра Порошенка (станом на 29 травня 2020 року) також вказали на рівні $1,4 млрд, що відповідає третьому місцю у списку найбагатших.


10 найбагатших за версією Forbes Ukraine:

  1. Рінат Ахметов – $2,8 млрд
  2. Віктор Пінчук –$1,4 млрд
  3. Петро Порошенко – $1,4 млрд
  4. Олександр і Галина Гереги – $1,3 млрд
  5. Геннадій Боголюбов – $1,2 млрд
  6. Юрій Косюк – $1,1 млрд
  7. Костянтин Жеваго –$1,1 млрд
  8. Ігор Коломойський – $1,0 млрд
  9. Вадим Новинський – $810 млн
  10. Олександр Ярославський – $725 млн

Чому виник скандал довкола рейтингу Forbes Ukraine

Одразу після публікації цього рейтингу виник скандал через те, що список його учасників не збігається з офіційним переліком українських мільярдерів, який доступний на головному сайті Forbes.

Там у першій трійці – Ахметов, Пінчук та Боголюбов, а от прізвища Порошенка, як і подружжя Герег, серед мільярдерів взагалі нема. До того ж "глобальний" Forbes наводить інші цифри щодо статків учасників, аніж ті, які опублікував Forbes Ukraine. Окрім цього, за даними сайту Forbes в Україні 6 мільярдерів, а от Forbes Ukraine указав, що їх 8.

Також масла у вогонь підлив факт, что найширше в українських ЗМІ розійшлась інформація про рейтинг із посиланням саме на російський сайт Forbes, а не на сторінку Forbes Ukraine у Facebook. Чимало читачів підозрювали, що інформація про зростання статків Порошенка є фейковою.

Рейтинг Forbes

На ці суперечності вказали на сторінці Forbes Ukraine у соцмережі та попросили пояснити.

"Цей список погоджено з центральним офісом, це офіційний список Forbes", – заявили у Forbes Ukraine.

Рейтинг Forbes Ukraine


Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...