Рука руку миє: Членів комісії, яка не побачила плагіат у Шкарлета, самих викрили в плагіаті

"Поважні вчені" виявили здібності не тільки для пересічного плагіату, а навіть і до так званого перехресного.

Членів Комісії з академічної чесноти Національного університету «Чернігівська політехніка», які заперечували наявність плагіату в роботах міністра освіти і науки Сергія Шкарлета, самих викрили в плагіаті. Про це йдеться в дослідженні, оприлюдненому на сайті «Помилки і фальсифікації в наукових дослідженнях», повідомляють Патріоти України.

У докторській дисертації глави вищевказаної комісії Вікторії Маргасової «Стратегія забезпечення стійкості економіки України до погроз економічної безпеки» виявили численні текстові запозичення без належних посилань і копірайту - всього 70 сторінок.
Маргасова в своїй роботі заміняла слова на синоніми, перефразувала пропозиції з інших книг або просто перекладала російський текст на українську. Наприклад, вона замінила 2010-2014 рр. словами «на найближчі роки». «Особливо нам подобається заміна Росії на Україну і російської економіки на вітчизняну», - пишуть автори аналізу дисертації.
У науковій роботі учасниці комісії Аліни Пінчук, яка також є доценткою і директором навчально-наукового інституту економіки університету, виявили підозрілі і свідомо фальшиві публікації, а також численний перехресний академічний плагіат. Аналіз дисертації Пінчук «Формування і реалізація державної політики інноваційного розвитку аграрного сектора України» показав, що вона привласнила собі статті доктора наук з державного управління того ж вишу Тетяни Шестаковської. Але в докторській роботі Шестаковської теж є шматки раніше написаної статті Пінчук. Це і називається «перехресний» плагіат. Головою комісії із захисту дисертації Пінчук була Маргасова.
Джерело: 5 канал

Вчені заявили, що людська шкіра може вбирати хімікати з мікропластику

неділя, 28 квітень 2024, 9:59

Вогнестійкі домішки у складі мікропластику можуть поглинатися шкірою і потрапляти у кров. Про це повідомляє Medical News Today із посиланням на результатидослідження, яке опубліковане в журналі Environment International, передають Патріоти України. Нау...

Хто може отримати відстрочку в Україні з 1 травня - всі категорії

неділя, 28 квітень 2024, 9:48

За новими правилами відстрочку від мобілізації можуть отримати тільки певні категорії громадян, передають Патріоти України. Відстрочка від мобілізації 2024 по догляду за інвалідами та літніми людьми. Новий законопроєкт про мобілізацію набуде чинності 1...