Рух - це життя: Науковці зробили несподіване відкриття про старіння

Виявилося, що ті, хто ходить повільно, виглядають старшими за своїх більш рухливих ровесників.

Повільна ходьба після 40-річного віку пов'язана з більш раннім старінням мозку. До такого висновку прийшла міжнародна група вчених, результати дослідження яких опубліковані виданням JAMA Network Open, передають Патріоти України.

В експерименті брали участь більше 900 жителів Нової Зеландії, яким на момент проведення тесту виповнилося 45 років. За здоров'ям випробовуваних спостерігали з трирічного віку.

З'ясувалося, що ті, у кого в ранньому віці були низький коефіцієнт інтелекту, слабкі мовні здібності та погана моторика, в середньому віці мають тенденцію до повільної ходьби.

Люди, які ходять повільно, як сказано в статті, вже в 45 років мають більш виражені ознаки вікових змін: гірший стан легеневої тканини, зубів і імунної системи порівняно з тими, хто ходить швидко.

Експерти відзначили, що у людей, які повільно ходять, менший обсяг мозку і щільність кори головного мозку. Крім того, дослідники виявили у них ознаки, пов'язані з хворобою малих судин. Все це, підкреслюють вчені, свідчить про раннє старіння мозку.

Також експерти попросили групу з восьми осіб оцінити по фотографіях вік людини. Виявилося, що ті, хто ходить повільно, виглядають старшими за своїх більш рухливих ровесників.

Коли житлове питання стоїть гостро: Українські полярники показали домівку пінгвінів-верхолазів (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 5:00

В Антарктиці українці знайшли гніздо пінгвінів у незвичайно високій "точці". Учасники антарктичної експедиції зафіксували гніздування пінгвінів на висоті 295 метрів над рівнем моря. Про дивовижу повідомили у Національному антарктичному центрі України. ...

Перевірте своє! Названо прізвища, які вказують - ваші предки вели розгульне життя

вівторок, 19 березень 2024, 3:25

Деякі українці отримували родові імена за рисами характеру, професіями чи особливостями зовнішності. Існує перелік українських прізвищ, які давали справжнім ловеласам, передають Патріоти України. На генеалогічному порталі "Рідні" можна дізнатися, які у...