Рухи кінцівок, тулобу та мімікрія обличчя: Робот Ameca вражає схожістю з людиною (відео)

Робот Ameca від Engineered Arts. Фото - Engineered Arts

Британська компанія Engineered Arts представила свою розробку – робота Ameca, що дуже схожий на людину і створено його як зразок її технологій у цій сфері, зазначають Патріоти України.

Engineered Arts опублікувала в Мережі відомості про розроблений її інженерами робот Ameca. За описом виробника, Ameca – це найпередовіший робот у формі людини у світі. За задумом творців, цей робот послужить розвитку робототехніки загалом і допоможе у майбутньому налагодити взаємодію роботів із людьми.

Інженери Engineered Arts спеціально намагалися досягти схожості робота з людьми. До успіху вони прийшли завдяки власним розробкам: операційній системі Tritium та платформі для створення роботів Mesmer.

На відміну від більшості роботів, Ameca вміє наслідувати людей жестами та мімікою. Зокрема він демонструє цікавість і подив — це виглядає схожим на поведінку людей.

На сайті Engineered Arts написано, що робот Ameca можна придбати або взяти в оренду, тільки не вказано, скільки треба заплатити за цю цікаву розробку.

  • Engineered Arts – британський розробник і виробник роботів, схожих із людьми. Головна сфера їх застосування — це розваги, тому їх купують наукові центри, тематичні парки та інші організації, що бажають вразити людей. Подібними дослідженнями Engineered Arts займається з 2005 року і називає себе передовим британським розробником робототехніки.

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...