"Руки та шию, немов обтерли скловатою": На зборі черешні в Мелітополі жінка заробила хімічний опік (фото)

В цьому році багато садівників завзято використовують хімію, щоб хоч якось уберегти врожай від надлишку вологи.

На зборі черешні в мелітопольських садах жінка заробила хімічний опік. Руки опухли, шкіра почервоніла, почала лущитися і нестерпно свербіти, повідомляють Патріоти України із посиланням на "Новости Мелитополя".

Валентина Миколаївна на зборі черешні працює вже більше 30 років. В хороший рік за 8-годинний день може нарвати і 120 кілограмів. В цьому році, звичайно, погода підвела.
- Через дощ урожай гниє, - нарікає жінка. - Зараз половина йде в відро, половина на викид. У кращому випадку 40 проц. відходить. Тому нарвати вдається не більше 70 кг за день. На моїй пам'яті це найгірший рік. Останні 3-4 роки ягода гниє, але не так сильно. Раніше встигали зібрати ранню, а пізня так взагалі хороша була, масово гнив хіба що Валерій Чкалов. Зараз «Валерка» згнив повністю, почали проривати «іюньку» - теж лопається. Гібриди краще таку погоду переносять, звичайно. Що буде з пізньою - невідомо. Вона поки зелена.
Зараз Валентина Миколаївна працює в садах в Рівному (Мелітопольський район). Платять по 8-10 грн за кілограм. Але на початку червня жінка спробувала попрацювати в бригаді в мелітопольських садах і сильно про це пошкодувала.
- Вранці вийшли на роботу, рвали як зазвичай, а в обід пішов дощ, - розповідає жінка. - Ми всі трохи подмокли, але одяглися і розійшлися по домівках. Вдома я прийняла душ, і нічого не віщувало біди. Вночі прокинулася з відчуттям, що мої руки, шию, ступні зверху хтось обтер скловатою. Все опухло, почервоніло, свербіло, пекло неймовірно. Вперше зі мною таке. Намагалася сама мазати, примочки робити - не допомагало. Довелося звернутися до дерматолога. Лікар сказав, що швидше за все це хімічний опік або алергічна реакція на хімію. Мабуть, черешню так щедро обробляли хімікатами, що шкіра цього не витримала. Постраждали ті ділянки, які були не закриті одягом, взуттям.
Через десять днів після інциденту руки жінки все ще виглядають набряклими, шкіра червона, лущиться, хоча дискомфорт постраждала відчуває вже менше. Лікувалася і уколами, і гормональними мазями. Навіть в інтернеті форум дерматологічний знайшла, поділилася фото і рекомендації звідти застосувала. Претензій власнику садів Валентина Миколаївна пред'являти не стала. Мовчки пішла з бригади і тепер працює в Рівному. Часу щось доводити, домагатися немає, та й особливої віри в те, що можна чогось домогтися, теж.
Тому, шановні читачі, покупну черешеньку перед їжею краще ретельно вимити, а може, і замочити на якийсь час у воді. В цьому році багато садівників завзято використовують хімію, щоб хоч якось уберегти врожай від надлишку вологи.

Змусили через правила "Укрзалізниці": Військовослужбовець Нацгвардії змушений був їхати в тамбурі потяга (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:44

Військовослужбовець Нацгвардії дорогою від Києва до Чернігова змушений був їхати в тамбурі потяга, бо йому не дозволили зайняти своє місце згідно з придбаним квитком через його службову собаку – лабрадора. Про цей випадок повідомив на своїй сторінці у ...

Була готова померти: Зірка українського тенісу ледь не загинула на Мальдівах

четвер, 28 березень 2024, 21:03

Українська тенісистка Марта Костюк (№ 26 WTA) розповіла про те, як мало не загинула на заняттях серфінгом. Дівчина зізналася, що готова була померти під час відпочинку, передають Патріоти України. «Якось ми займалися серфінгом у Лос-Анджелесі і мій чол...