Руки закривали обличчя: У Перу знайшли дуже незвичну мумію віком 800 років (фото)

У Перу розташовані сотні археологічних памʼяток культур, які розвивалися до та після імперії інків, яка домінувала у Південній Америці 500 років тому, від південних районів Еквадору та Колумбії до центральних регіонів Чилі.

На центральному узбережжі Перу команда археологів виявила людські останки, вік яких експерти оцінюють у 800 років. Про це пише Yahoo News, передають Патріоти України.

Мумію знайшли усередині підземної будови на околиці міста Ліма. Усередині гробниці також виявили залишки рослинності та кам'яні знаряддя.

Муміфіковані останки людини археологи відносять до культури, що розвивалася між узбережжям та горами південноамериканської країни. Мумію, стать якої поки не ідентифікували, було виявлено в регіоні Ліми.

“Основна характеристика мумії у тому, що це тіло людини було пов'язано мотузками. Руки закривали обличчя, що було частиною місцевого похоронного шаблону”, – повідомив археолог Ван Дален Луна.

Точний вік останків встановлять під час радіовуглецевого дослідження. Проте орієнтовно їм дають близько 800 років.

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...

Крім повісток, військовозобов’язаним чоловікам в Україні надсилатимуть ще один документ: Що відомо

четвер, 25 квітень 2024, 10:59

За законом про мобілізацію, який набирає чинності 18 травня, всі чоловіки військовозобов'язаного віку мають протягом 60 днів з'явитися у ТЦК, щоб стати на військовий облік та оновити свої облікові дані, передають Патріоти України. Якщо вони цього не зр...